(advertenties)
(advertentie)
Met pijn leven is verschrikkelijk, maar het middel van de farmaceutische industrie – opiaten – is veel erger dan de kwaal. Voorgeschreven opiaten, die soms vijftig keer zwaarder dan heroïne zijn, hebben er in Amerika toe geleid dat er een ware opiaten-crisis in het land woekert. En omdat opiaten ook receptoren in de hersenstam zelf beïnvloeden, kunnen patiënten er bij een overdosis aan sterven.
Omdat je van opiaten steeds meer moet nemen om hetzelfde pijnstillende effect te voelen, voeren patiënten de dosis vaak op, soms met fatale gevolgen. Het aantal sterfgevallen door al deze voorgeschreven pillen en het bijkomende recreatieve gebruik ervan, groeit ieder jaar en was in 2016 enorm: 42.000.
Dokter Sanjay Gupta heeft zijn mening over cannabis in 2013 ten positieve bijgesteld, en is sindsdien een voorvechter voor medicinale wiet. In deze video legt hij uit hoe pijn in je hersenen werken en hoe cannabis de pijn stopt, zónder de receptoren in de hersenstam te beïnvloeden en waardoor er dus ook geen risico op een overdosis is.