(advertenties)
(advertentie)
Soepel en zoals gepland verliep het niet voor Bill Woods. Zijn kweekcyclus moest last-minute worden aangepast door een misverstand, maar daarna keerde weer de rust terug. Inmiddels dient Bills kledingkast niet meer als kweekruimte maar als drooghok, gezien zijn planten na 14 weken eindelijk geoogst konden worden.

Knip-knip

Drie dagen nadat ik het vorige verslag inleverde heb ik de Cream Mandarine plantjes geoogst. Maar niet nadat ik ze eerst nog twee dagen in het donker heb gezet, dit zou namelijk goed moeten zijn voor de trichoomontwikkeling.

De touwtjes van het scrogrek knipte ik door om zo het rek makkelijk te kunnen verwijderen en de toppen niet te beschadigen. Het rek heb ik voorzichtig weggehaald waarna ik zoveel mogelijk bladeren zonder trichomen verwijderde. Het meeste blad ging er gemakkelijk met de hand af en als ik er moeilijker bij kon gebruikte ik de schaar.

Dit vind ik eigenlijk het meest vervelende klusje. Na afloop plakte namelijk allebei m’n armen en zelfs m’n hoofd voelde plakkerig aan! Ik kon dus gelijk een douche pakken na afloop, want ik stonk natuurlijk een uur in de wind.

Drogen

Vanwege de sterk geurende cannabis droog ik de plantjes in dezelfde kast als waar ze gekweekt zijn. Deze is immers afgesloten en voorzien van een filter met afzuiging waardoor de lucht niet direct, maar gefilterd de ruimte in wordt geblazen. Zo heeft niemand last van de geur die de dames afgeven en nu, vlak na de oogst, het sterkst is.

Ik heb de planten in hun geheel ondersteboven opgehangen met een kleine ventilator op de bodem van de kast voor de nodige luchtverplaatsing. Na een paar dagen drogen in de kast vond ik dat de cannabis droog genoeg was en kon het laatste knipwerk beginnen.

Daarna gaan de geknipte toppen in weckpotten om nog een tijdje verder te curen wat de smaak en dus de medicinale kracht van de cannabis ten goede komt. De geurstoffen (terpenen) zijn immers voor een groot deel verantwoordelijk voor het medicinale effect van een wietplant.

Door de pas geoogste cannabis in weckpotten te ‘curen’, blijven de terpenen in de wiet intact.

Resultaat

Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat. Met slechts 14 weken van zaad tot oogst is het allemaal redelijk vlotjes verlopen. Voor degene die de voorgaande verslagen gemist hebben: ik was begonnen met het idee dat ik autoflowers aan het kweken was, maar ik kwam er na 4 weken achter dat dit niet het geval was. Ik heb toen mijn kweekplan flink moeten aanpassen.

Ik heb geen last gehad van beestjes, schimmels of andere dingen die de plantjes kunnen overkomen dus wat dat betreft had ik absoluut geen klagen. De opbrengst is uiteindelijk niet bijzonder hoog te noemen maar meer dan genoeg voor mij om er tot de volgende ronde mee door te komen.

Smaak en effect testen

Tijdens het trimmen knip ik altijd wel een paar keer mis en de afgeknipte topjes dienen dan als testmateriaal. Ik kan dus vertellen dat ondanks dat ik vroeg geoogst heb (dus zoveel mogelijk witte trichomen en zo min mogelijk amber om een couch lock te voorkomen) dat de cannabis zeer potent is en niet geschikt voor de onervaren cannabis-gebruiker.

Per ongeluk afgeknipte toppen dienen perfect als testmateriaal!

Ik durf te zeggen dat ik best wel wat gewend ben maar was toch blij verrast met de werking van deze soort. Je hebt er uiteindelijk maar weinig van nodig en het effect houdt lang aan. De uitwerking zelf is toch zwaar verdovend maar geeft je wel een vrolijk gevoel. Het is niet verstandig veel te plannen na gebruik, want dat zou weleens teveel moeite kunnen kosten.

Veel geleerd

Al met al is het weer een enorm leerzame kweekronde geweest en heb ik allerlei nieuwe dingen gedaan – inclusief verslagen maken voor Mediwietsite. Ik kan iedereen die twijfelt om zelf z’n mediwiet te laten groeien aanraden om het toch eens te proberen. Want niets is fijner dan zelf de soort uitzoeken die je wilt en je geen zorgen te hoeven maken over of je wiet wel schoon is van pesticiden en andere rommel.

Ik heb deze ronde ook voor het eerst gebruik gemaakt van de Plagron voedingslijn, waar ik eerst een beetje tegen opzag met al die verschillende producten. Eenmaal in gebruik was het echter allemaal zeer eenvoudig en ik ga deze voedingslijn dan ook de volgende ronde weer gebruiken.

Nieuwe ronde

De kledingkast kan weer worden schoongemaakt want voor de volgende ronde heb ik alvast de Auto Colorado Cookies van Dutch Passion geselecteerd. Ik wil iedereen bedanken voor het lezen en voor de adviezen die gegeven zijn en natuurlijk wil ik de Mediwietsite redactie bedanken voor het vertrouwen.

Misschien tot ergens in de toekomst met een nieuw verslag op Mediwietsite. Anders gewoon weer op het forum waar ik meestal wekelijks verslag doe wanneer ik weer een paar plantjes laat groeien in mijn kledingkast.

De groene groeten en tot de volgende!