(advertenties)
(advertentie)
Wat te doen als je in een kleine ruimte autoflowers kweekt, die achteraf geen autoflowers blijken te zijn? Juist, onze kweekverslaggever Bill Woods staat even voor een onverwachte wending in één van z’n eerste kweekavonturen óóit.

Blije planten

Daar zijn we weer! De wietplantjes zijn inmiddels 3 weken onderweg en ze hebben er zichtbaar zin in. De ene is iets hoger dan de ander, maar dat lossen we later wel op. Ik ben begonnen met de bloeivoeding omdat bij autoflowers normaal gesproken de eerste bloeihaartjes binnen 4 weken wel zichtbaar moeten worden. Inmiddels heb ik er ook twee LED lampjes (van die Zweedse firma met die blauw gele panden) bij gehangen in de kleur 2700K voor wat extra bloeikracht.

Beide planten krijgen mooie 11 vingerige blaadjes en het verhaal gaat: ‘hoe meer vingers er aan de blaadjes komen hoe meer de plantjes het naar hun zin hebben.’ Of dat nu waar is of niet, ik geloof het in elk geval graag. De bloeihaartjes laten nog op zich wachten en het enige wat ik kan doen is rustig afwachten en ze goed proberen te verwennen.

Verrassing!

In week 4 besloot ik eens wat informatie en reviews op te zoeken van de Cream Mandarine F1 Fast Version, en ik krijg het vermoeden dat ik helemaal geen autoflowers aan het kweken ben. Op de website waar ik de zaadjes vandaan heb hebben ze blijkbaar een foutje gemaakt en de zaadjes als autoflowers aangeboden. Aangezien mijn Spaans niet optimaal is (de zaden zijn van een Spaanse firma en dus een Spaanse beschrijving op de verpakking) heb ik in eerste instantie geen poging ondernomen om verder te lezen.

‘El Bill no habla español’, zullen we maar zeggen…

 

Voor de zekerheid heb ik even een foto van de verpakking op het Mediwietforum geplaatst en ik kreeg daar al snel de bevestiging dat het gewone gefeminiseerde zaden betreft. De planten zullen dus pas beginnen met bloeien zodra ze minder dan 14 uur licht per dag krijgen, en dat kan binnen alleen als ik zelf de tijdschakelaar erop instel. Dat gooit even wat roet in het eten, want de plantjes zijn al flink groot geworden en met nog minimaal 7 weken te gaan zouden de planten wel eens veel te groot kunnen worden voor mijn bescheiden kledingkast.

Trainen

Waar ik al eerder van plan was om te fimmen – maar dit niet heb gedaan om de groei zo min mogelijk te verstoren zoals bij autoflowers wordt aangeraden – besloot ik om nu de plantjes maar te toppen zodat ze niet verder de hoogte in gaan. Aangezien ik toch bezig was met deze amputatie-sessie heb ik ook gelijk van allebei de planten twee zijtakken getopt, omdat deze al bijna op dezelfde hoogte waren als de stam.

Ook een zijtak werd bij elke plant getopt

Ik was van plan ooit – wanneer ik meer ervaring zou hebben  – eens fotoperiode plantjes te kweken. Maar ik had niet verwacht dat dit al zo snel zou gebeuren én zonder dat ik het wist. Ik heb gelukkig maar één of twee keer bloeivoeding gegeven, dus daar ben ik gelijk mee gestopt en ik ben terug overgestapt naar de groeivoeding. Hopelijk kan het geen kwaad, de planten zien er in elk geval nog gezond uit.

SCROG?

Nu speel ik met de gedachte om een scrogrek te maken, zodat ik een mooi egaal bloemenbed kan creëren. Ook al weet ik dat het niet ideaal is op deze manier, want ik heb de planten pas op de negende internode getopt en als ik het van tevoren had geweten, had ik ze veel eerder getopt.

In plaats van de kweek simpel te houden wordt het allemaal iets minder simpel dan waar ik op hoopte. Ik zal mij aan moeten passen aan de nieuwe omstandigheden om deze kweekronde nog tot een goed einde te brengen. Over twee weken zullen we zien hoe het de plantjes na het toppen vergaat en ga ik het plan aanpassen, hoe nu verder?