(advertenties)
(advertentie)

Een recente studie naar de werking van cannabis bij ADHD, laat wederom zien dat cannabis een zeer positief effect heeft op deze aandoening. Mediwiet blijkt tijdens het onderzoek beter te werken dan bijvoorbeeld Ritalin of Adderall.

Groots succes

Dat cannabis een medicinale werking heeft, is al langere tijd bekend en wordt door steeds meer wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Het kan ingezet worden bij directe klachten, maar ook bij chronische aandoeningen is de werking ongekend.

Tijdens een baanbrekend nieuw onderzoek naar de werking van cannabis bij ADHD werden dertig personen met ADHD op de voet gevolgd. Alle dertig rapporteerden na het gebruik van medicinale cannabis een verbeterde concentratie en slaap, evenals verminderde impulsiviteit.

Met reguliere medicatie zoals Ritalin en Adderall werd door iedereen een beperkter succes gemeld. Tweeëntwintig van de dertig personen koos er na het onderzoek voor om te stoppen met hun eerder voorgeschreven medicatie en door te gaan met het gebruik van mediwiet om hun symptomen onder controle te houden.

Hoewel het nog maar een klein onderzoek betreft, is de uitkomt dus ongelooflijk positief.

Met een 100% positieve score bewijst cannabis opnieuw haar medicinale waarde, in dit geval dus bij de behandeling van ADHD [foto: Mitch M/Shutterstock]

Het dopaminetekort bij AD(H)D

“Cannabis lijkt ADD en ADHD te behandelen doordat het de beschikbaarheid van dopamine vergroot”, zegt Dr. David Bearman, een cannabinoïdologist.

Deze werking van cannabis heeft hetzelfde effect als Ritalin en Dexendrine Amfetamine hebben: deze werken door zich te binden aan de dopamine en te interfereren met de metabolische afbraak van dopamine in de hersenen.

Het blijkt zo te zijn dat de cannabinoïden die zich bevinden in cannabis in staat zijn om dopaminetekorten in de hersenen te corrigeren. Dit is precies wat mensen die lijden aan AD(H)D nodig hebben, aangezien deze aandoening voorkomt uit een tekort aan dopamine.

Meer onderzoek blijft nodig

We schreven een tijdje terug al over het onverwachte huwelijk tussen ADHD en medicinale cannabis en dit onderzoek laat zien dat het ook echt een gelukkig huwelijk is. Nog meer onderzoek zou kunnen aantonen dat het ware liefde is die voor altijd voor zal kunnen duren wanneer mediwiet een erkend geneesmiddel wordt bij (onder andere) ADHD.

Door het erkennen van cannabis al medicijn bij ADHD, zouden zoveel mensen een veilige behandeling kunnen krijgen. De hedendaagse medicatie bij deze aandoening mag gezien alle bijwerkingen gerust gevaarlijk genoemd worden. En dat middel wordt zonder blikken of blozen voorgeschreven aan zelfs kinderen.

Volwassen die deze middelen gebruiken, kiezen daar (meestal) zelf voor, kinderen krijgen het opgelegd. Wanneer men zich erin zou verdiepen welke gevolgen het slikken van amfetamine op de lange (en korte!) termijn heeft, zou er toch in elk geval voor kinderen een verbod en een alternatief op moeten komen..?

[openingsfoto: Juan Ci/Shutterstock]