(advertenties)
(advertentie)

Bongs zijn populair onder cannabisliefhebbers die hun wiet graag puur roken. Het zorgt ervoor dat ze snel effect voelen terwijl het water de rook koelt en filtert. Als je cannabis om medicinale redenen gebruikt dan wil je dat natuurlijk ook puur en zo goed en gezond mogelijk doen. Ook dat kan met een bong, lees maar mee!

Wie cannabis om medische redenen gebruikt, die wil dat natuurlijk zo gezond mogelijk doen. Dat betekent echter niet dat er niet genoten mag worden met een mooie bong. In bongs rook je doorgaans namelijk puur en zonder tabak, en het water koelt en filtert de rook.

Bong vs. vaporizer

Om cannabis zo gezond mogelijk te inhaleren kun je uiteraard gebruik maken van een goede vaporizer. Dit is een gezondere manier van cannabis gebruiken, omdat je de cannabis verdampt en niet verbandt. Een vaporizer heeft echter niet voor iedereen dezelfde charme als een bong. Het roken van een bong is namelijk een heel ritueel, met als kers op de taart het geluid van het borrelende water.

Gezonder cannabis roken met een bong

Wat dat betreft gaat er niets boven een bong. Maar met een bong verbrand je dus wel je cannabis, je krijgt immers rook. En rook is niet goed voor de gezondheid. En je gebruikt cannabis juist voor je gezondheid. Wat nu?

Als je gezonder cannabis wil roken, dan stop je met de joint (en zeker met joints waar tabak in zit), en rook je wiet gewoon puur met een bong. Waarom een bong een geen wietpijp? Dat heeft veel redenen, namelijk:

Een bong vul je met water

Het water zorgt er voor dat de rook koelt (ja, rook is heet), en gefilterd wordt. Door het koelen van de rook wordt de hijs uit de bong een stuk comfortabeler. Let wel op want een hit uit een bong kan best hard aankomen als je te veel in één keer inhaleert. Doseer dus met mate.

Een bong kan gevuld worden met ijs

Er bestaan ook zogenaamde ice bongs. Een ice bong is een bong waar in de hals een paar inkepingen zitten. Deze zorgen ervoor dat ijsblokjes in de hals blijven zitten en niet verder kunnen vallen. Als je een hijs van de bong neemt, gaat de rook daardoor langs het ijs voordat het je longen in gaat. Het ijs zorgt er voor dat de rook nog verder koelt. Je hit wordt hierdoor een stuk zachter en comfortabeler.

Een bong kan percolators bevatten

Er zijn ook bongs met percolators. Een percolator bong is een bong met aparte waterkamers in de bong. Er bestaan zeer veel soorten en modellen percolators. Het doel van zo’n percolator is echter altijd gelijk, namelijk voorzien van extra interactie van de rook met het water, om de rook nog verder te koelen en te filteren.

Het belangrijkste: een bong kan je voorzien van actieve kool

Een bong kun je tenslotte ook voorzien van actieve kool om de rook nog beter te filteren. Je gebruikt hiervoor een actieve kool adapter die je tussen de bowl en de bong zet. De adapter vul je met actieve kool. De eigenschap van actieve kool, is dat het allerlei gevaarlijke en ongezonde stoffen uit de rook filtert. Actieve kool wordt dan ook in veel huishoudelijke en industriële toepassingen gebruikt. Het is een effectief bewezen middel. Als je nu een hijs van je bong neemt, gaat de rook eerst door de actieve kool. Deze filtert de rook en pas dan komt de rook in de bong terecht, waarna het op zijn beurt ook weer verder gefilterd en gekoeld wordt.

Kortingscode mediwiet bij Waterpijp-bong.nl

Bij online 420 shop Waterpijp-bong.nl kan je allerlei goede bongs en onderdelen kopen voor het gebruik van medicinale cannabis. Onze vrienden van waterpijp-bong.nl geeft 10% korting op het hele assortiment (m.u.v. reeds afprijsde artikelen) door gebruik te maken van kortingscode MEDIWIET. Dus doe er je voordeel mee!

[Openingsfoto: LightField Studios, Shutterstock]