(advertenties)
(advertentie)

Gisteren wijdde Pano, een programma van de Belgische publieke omroep VRT Eén, hun uitzending aan medicinale cannabis. Er gebeurt momenteel een hoop in België op het gebied van mediwiet. Pano neemt alle ontwikkelingen onder de loep en vraagt zich af of cannabis een wondermiddel is, of niet.

Vorige week keurde de Commissie Volksgezondheid een wetsvoorstel goed dat de weg vrijmaakt voor een beter medicinaal cannabisbeleid in België. Vergelijkbaar aan het Nederlandse model, gaat België eerst een medicinaal cannabisbureau opzetten. Dit bureau kan vervolgens kwekers contracteren die legale mediwiet mogen kweken.

Actualiteitenprogramma Pano zendt wekelijks reportages uit over levensverhalen en onderzoeksjournalistiek. In hun uitzending van woensdag 6 maart 2019 nemen ze de stand van zaken aangaande mediwiet in België onder de loep. Pano onderzoekt samen met Daniël Dumoustier (cameraman, oorlogscorrespondent en kankerpatiënt) wat medicinale wiet eigenlijk is. Ook kijken ze wat het wetsvoorstel verandert voor patiënten die het willen gebruiken in de strijd tegen hun ziekte.

[Openingsbeeld: still uit VRT Eén/Pano-uitzending]