(advertenties)
(advertentie)

De nieuwste reportage van het Nederlandse Cannabis News Network onderwerpt alle recente ontwikkelingen in Europa aan een kritische blik. Er zijn mooie stappen gemaakt, maar is het voldoende om vlag en wimpel uit te hangen?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kwam op 24 januari eindelijk met nieuwe aanbevelingen waarin zij de medicinale waarde van cannabis erkennen. Kort daarop kwam het Europees Parlement met een reactie: het is tijd om medicinale cannabis serieus te nemen.

Dit zijn hele belangrijke stappen, omdat duizenden Europese patiënten al veel te lang wachten op legale mediwiet. Het harmonisatie van regelgeving is van levensbelang.

Maar er is ook aanleiding voor kritiek. Als er op Europees niveau iets verandert, zal dat onder strikte voorwaarden gebeuren en waarschijnlijk puur farmaceutisch zijn. De kans is groot dat overheden van EU-landen veel controle willen op een nieuwe mediwiet-beleid. Thuis legaal wiet kweken voor medische doeleinden is bijvoorbeeld onwaarschijnlijk. Kortom, of het recht op zelfbeschikking hoog in het vaandel staat bij de Europese Unie, valt te betwijfelen.

Neem medicinale cannabis écht serieus

In deze reportage zie je enkele hoogtepunten uit het debat in het Europees Parlement. Je ziet tevens  het verhaal van Vera Twomey die strijdt voor toegang tot medicinale cannabis voor haar dochter Ava. Vera reist regelmatig naar Nederland om hier wietolie te krijgen.

Ook Bedrocan CEO Tjalling Erkelens komt aan het woord die reageert op het verhaal van Vera Twomey en alle ontwikkelingen in Europa.