(advertenties)
(advertentie)

In deze video maak je kennis met Wout die graag experimenteert om het maximale uit zijn medicinale wietolie te halen. Hij is benieuwd naar het verschil in medicinale waarde tussen wietolie met THCa of THC. Wernard Bruining geeft antwoord.

De vraag-en-antwoordsessies met Wernard Bruining zijn een vast onderdeel tijdens markten van Stichting Mediwiet. Wat opvalt is dat de meeste mensen heel leergierig zijn, omdat ze merken dat mediwiet hen veel goeds biedt. Zo ook Wout. Hij krijgt de lachers meteen op zijn hand, maar stelt ook een goede vraag: “Wat is het verschil in medicinale waarde tussen wietolie met THCa en wietolie met THC?”.

Dit heeft alles te maken met een proces dat decarboxyleren heet. Tijdens dit proces wordt cannabis verhit tot maximaal 100 graden Celsius waardoor bepaalde cannabinoïden transformeren naar een andere vorm. THCa transformeert bijvoorbeeld naar THC. In deze vorm is het psychoactief en neemt de heilzame werking in kracht toe. Maar decarboxyleren is niet per se nodig. Ook wietolie die je volgens de koude methode maakt is heilzaam. In deze video vertelt Wernard Bruining er alles over.