(advertenties)
(advertentie)

In de paktijk van Jochem van der Linden laat hij mensen kennismaken met de kracht van natuurlijke genezing. Ook cannabis behoort tot het arsenaal planten waar hij gebruik van maakt. In deze video legt Van der Linden uit waarvoor je wietolie gebruikt. En waarom je, volgens hem, beter olie kan gebruiken die volgens de koude methode is gemaakt.

De koude methode

Bij het bereiden van wietolie wordt cannabis meestal eerst verhit tot een bepaalde temperatuur. Dit proces heet decarboxyleren. Het activeert bepaalde cannabinoïden in cannabis waardoor ze net iets anders en vaak krachtiger werken.

Onverhitte THC bijvoorbeeld, is THCa. Hierbij staat de ‘a’ voor ‘acid’, het engelse woord voor ‘zuur’. Na het verhitten vervalt de ‘a’ en daardoor wordt THC krachtiger en psychoactief.

Van der Linden is van mening dat de koude methode beter werkt omdat er dan geen werkzame stoffen verloren gaan. Daar heeft hij geen ongelijk in. Veel mensen geven de voorkeur aan rauwe cannabis omdat het wel heilzaam is, terwijl je er niet tot nauwelijks high van wordt.

MEER LEZEN: Zo maak je wietolie volgens de koude methode

Toch is het in veel gevallen raadzaam om te decarboxyleren. In dit artikel lees je er meer over.