(advertenties)
(advertentie)

De Nederlandse Jochem van der Linden runt een praktijk waarin hij mensen kennis laat maken met de kracht van natuurlijke genezing. Vanzelfsprekend is hij  voorstander van geneeskrachtige planten en dus ook van cannabis. In deze video laat hij zien hoe je thuis, met eenvoudige keukentools en een fles alcohol zelf wietolie maakt.

Koude methode

In de video gebruikt Jochem de koude methode om wietolie te maken. Dit houdt in dat hij de cannabis niet verhit om die te laten decarboxyleren. Door te decarboxyleren worden bepaalde werkzame stoffen in cannabis, waar onder THC, geactiveerd. De onverhitte versie van THC heet namelijk THCa waarbij de ‘a’ voor ‘acid’ staat, wat het Engelse woord is voor ‘zuur’.

Door te verhitten verliest THCa een atoom uit de koolstofketen en wordt het THC. In deze vorm is het werkzame bestanddeel veel krachtiger en treden bij een bepaalde dosis ook de psychoactieve effecten op.

Dit wil overigens niet zeggen dat niet-gedecarboxyleerde cannabis geen heilzame waarde heeft. In tegendeel. De werkzame stoffen in cannabis zijn ook onverhit heilzaam. Veel mensen zijn daarom ook fan van rauw cannabis. Maar het is wel goed om te realiseren dat dit een andere olie betreft dan wietolie die wordt gemaakt van gedecarboxyleerde wiet.

Overigens is het heel eenvoudig om cannabis te decarboxyleren. In dit artikel lees je er meer over.