(advertenties)
(advertentie)

De wietolie-massage is het helemaal in staten die legale medicinale cannabis hebben. Voor deze massage gebruiken masseurs een full-spectrum wietolie met CBD als voornaamste ingrediënt. De massage is populair omdat deze olie pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. En het ontspant natuurlijk. Een perfecte combinatie kenmerken voor een pijnlijk, stijf of gestresst lichaam. Er is de afgelopen jaren veel komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Laten we hopen dat deze trend hier ook snel haar intrede maakt.

(recept onder de video)

Zo maak je zelf wiet-massageolie

Als de trend nog even op zich laat wachten, kan je het heft ook in eigen hand nemen. Het enige dat je nodig hebt is wiet-massageolie en een paar stevige handen die kunnen masseren. Zo maak je zelf wiet-massageolie.

Benodigdheden

  • 7 gram fijngemalen cannabis (knipafval kan ook). Kies een soort met veel CBD.
  • 120 ml olie, kies bijvoorbeeld uit hennepzaad-, olijf-, kokos-, of amandelolie.
  • Voeg ongeveer 20 druppels essentiële olie toe. Welke olie(en) dat bepaal je zelf: iedere olie heeft weer een andere uitwerking, kijk naar wat gewenst is.
  • Een steelpan
  • Twee hittebestendige glazen kommen
  • Een stuk kaasdoek en fijne zeef
  • Een trechter
  • Een schone, donker gekleurde glazen fles
    Bereiden

Vul de steelpan voor een kwart met water en breng dit aan de kook. Draai het vuur lager en plaats de glazen kom op de pan. Op deze manier ga je het geheel au-bain-marie verwarmen. Giet de olie in de kom en voeg de gemalen cannabis toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel ongeveer 1,5 uur koken.  Roer het mengsel af en toe door.

Laat de olie afkoelen. Nu kan je de olie gaan zeven met behulp van het kaasdoek en de zeef. Hiermee verwijder je al het plantenmateriaal uit de olie. Je kunt dit doen boven de tweede schaal. Zet nu de trechter in de fles en giet je de olie daar rustig in, knijp de resterende olie nog even uit het kaasdoek.

Je heb nu een flesje basis wiet-massageolie. Laat het nog even helemaal afkoelen, voor je (optioneel) de druppels essentiële olie toe gaat voegen. Zwenk het flesje daarna rustig, zodat de oliën zich met elkaar kunnen vermengen. Wanneer je het flesje 24 uur laat staan alvorens het te gebruiken, geef je alle aroma’s de kans om door te dringen in de olie.