(advertenties)
(advertentie)
Vandaag nemen we voor enige tijd afscheid van kweekverslaggever Mr. Kush. Maar niet voordat hij zijn oogstresultaten met ons deelt. De Green Magic wietplanten hebben hun werk meer dan gedaan, waardoor onze hobbykweker met gemak meer dan één gram wiet per Watt kweekte!

Monsterwiet

Mijn als eerst geoogste plant is onterecht Big Mama Green genoemd, als je kijkt naar hoe de derde zich heeft ontwikkeld. Het was de enige grote plant die nog in de kast stond – en deze was vorige week na het schrijven van mijn verslag al klaar om geoogst te worden – en daar ben ik dus even een avondje mee bezig geweest.

Hij blijft aan de gang zeker, deze gaat zo de droogdoos in

Het is namelijk een enorm gevaarte voor de pot waarin ze staat – slechts 11 liter – en bij het verschuiven van de plant zwaaien de toppen ongecontroleerd rond. Zo zie ik ze graag!

Een moddervette cannabisplant die ook nog eens fantastisch ruikt. Want van de vier Green Magic planten van Amsterdam Genetics die ik in de kast had staan, heeft deze de meeste kush-trekken. En je hoeft maar naar mijn alias te kijken om te zien dat ik daarvan houd.

Te veel wiet?

Tak voor tak ga ik de plant af en ontdoe haar van grote bladeren. Een monnikenwerk bij zulke grote planten, vooral als je al een deel van de oogst erop hebt zitten. Laten we zeggen dat het voor het eerst in mijn leven is dat ik heb gezeurd over dat ik ’te veel wiet had’.

Bij wijze van spreken natuurlijk, want dit komt moeiteloos op. Wel heb ik het knippen dichtbij de hoofdtak wel gehad, en hang deze daarom met nog wat takken eraan fijn in de droogdoos.

Wat rest in mijn kweekkastje is het lelijke eendje, het achterlopertje dat door mijn toedoen al weken verminkt in de kast staat. Een echte wietplant is het niet, meer één grote wiettop. Ik laat haar in elk geval afbloeien, maar bespaar jullie wel daar de komende weken de ontwikkelingen van.

Het lelijke eendje, naar schatting goed voor ongeveer 10-15 gram droge wiet

Een gram per watt oogsten

Inmiddels was het ook de hoogste tijd om de oogst te wegen. Met het eerder genoemde monster in de droogdoos begin ik alvast met de twee reeds geoogste planten; en ben alles behalve ontevreden. Big Mama Green en de behoorlijk kleinere plant die ik erna oogstte zijn samen namelijk al goed voor 53 gram droge wiet!

Wegen, wegen, wegen. Hier zien we een klein deel van de gewogen wiet

Het monster is ook net op tijd droog en weeg ik er meteen achteraan. Een bijzonder goed resultaat, al zeg ik het zelf: 48 gram wiet! Dat wil zeggen dat ik met nog een plant te oogsten nú al meer dan een gram wiet per Watt geoogst heb! Zo’n beetje het ultieme streven van elke kweker, heb ik met twee vingertjes in de neus, de organische voedingslijn van BioQuant, BioApex, de 100Watt Hans Panel LED lamp en cannabiszaden van Amsterdam Genetics geflikt. En dat op het kleine oppervlakte van mijn discrete Mediwietsite kweekkastje… Ik ben blij!

En nu?

Nu staat ons lelijke eendje te wachten op haar eind, een proces dat ik jullie zoals gezegd bespaar. Ook zal er voorlopig geen nieuwe Mr. Kush kweekronde voor jullie klaarstaan. Ik heb een vakantie gepland in de zomer en kan geen plantoppas vinden (die ik voldoende kan vertrouwen). Dus zal ik pas na mijn vakantie verder kunnen kweken, helaas. Tot na de zomer en veel succes met het buitenkweekseizoen!

Het lelijke eendje heeft zeker nog een week of twee te gaan voor ze geoogst kan worden