(advertenties)
(advertentie)
De ene na de andere Green Magic wietplant is klaar voor de schaar in Huize Kush. Onze hobbykweker heeft het er maar druk mee, en hij knipt en trimt er lustig op los. Je moet er immers wat voor overhebben, zo’n mooi gevulde ‘medicijnkast’.

Wietplanten trimmen

Knip, knip. Er is genoeg werk te verrichten.

Big Mama Green, de eerste plant die werd geoogst in Huize Kush, was na zeven dagen al droog genoeg om te curen. Dat is relatief snel, gemiddeld duurt het een dag of tien.

Het warme weer van de afgelopen week heeft zeker aan de versnelde droogperiode bijgedragen – en mij verrast, want ik dacht écht dat het iets langer ging duren.

Toch bleek de dag na het tikken van mijn vorige verslag, dat Big Mama Green er al helemaal klaar voor was. Ik trok aan één van de topjes en in plaats dat het takje meeboog, hoorde ik ‘KNAK!’ en zag ik letterlijk de trichomen en terpenen eraf komen. Het leek een beetje op de spetters die van een blikje frisdrank afkomen als je deze opent.

De hoogste tijd dus om deze dame te trakteren op een kappersbeurt; en zo goed als het gaat overbodig blad weg te knippen. En ik zeg met opzet overbodig.

Want blad waar trichomen opzitten (die glinsterende harskliertjes op de top), is hartstikke waardevol en zou alleen om esthetische redenen weggeknipt worden. Daarvoor hoef ik het niet te doen. Ik ga mijn zelfgekweekte cannabis immers niet verkopen, het is allemaal bedoeld voor eigen gebruik.

De komende tien dagen zal ik deze pot met wiet elke dag even openzetten. Te beginnen met tien minuten, terugwerkend naar één minuut op de laatste dag. Dat ‘curen’ zorgt ervoor dat het resterende vocht in de plant evenredig verdeeld wordt – en overtollig vocht nog kan verdampen. Dit is een essentieel onderdeel van de kweekcyclus voor smaakbehoud en houdbaarheid.

Meer wiet oogsten

Nu de droogdoos weer leeg is, is er ruimte zat om de volgende plant te oogsten. En maar goed ook, want ook deze Green Magic wietplant van Amsterdam Genetics was al aan de schaar toe. In de dagen voorafgaand aan dit moment haalde ik ook al regelmatig geel blad weg, in voorbereiding op de oogst.

NEXT!

Ook nu haal ik alleen het grote blad weg en trim grof de toppen. Het precisiewerk doe ik achteraf wel, of laat ik lekker voor wat het is. Wederom gaat het vaak om esthetiek, en na al dat geknip ben ik het ook weleens zat. Top voor top gaat ook deze dame de droogdoos in, de volgende fase van de kweekcyclus tegemoet.

De hoofdtop: een solide, heerlijk geurende bloem.

Met deze temperaturen verwacht ik dat ook deze Green Magic plant vrij snel droog zal zijn. Bovendien hoop ik het van harte, gezien de andere ENORME wietplant die nog in de kast staat (samen met de achterloper) ook al bijna oogstrijp is. Aan de toppen te zien echter, zal ik daar het meeste werk aan hebben. Wat. Een. Monster: