(advertenties)
(advertentie)
De warme dagen van de afgelopen week zorgden er bij Mr. Kush voor dat er nóg langere foxtails zijn ontstaan in de kweekkast. Hij blijft ook vooruitkijken naar een vroege oogst van één van zijn kush-planten.

Mega foxtails

Het zat eraan te komen met het warme weer van de afgelopen week, nog langere foxtails. Vorige week liet ik al weten dat een aantal van de kushplanten in mijn Mediwietsite kweekkast – die gelukkig weer met LED te bestellen is – van deze vergroeiingen ontwikkelden, maar deze week is het door de warmte verergerd.

De foxtails op de Pineapple OG plant zijn nog langer geworden door de hitte.

Gek genoeg maakt maar één van de twee Pineapple OG-planten zulke lange foxtails aan. De andere planten, waarvan twee SOG Killing en nog een Pineapple, hebben er veel minder last van.

De andere planten maken zo te zien (bijna) geen foxtails aan.

Fenotypen

Dit kan simpelweg liggen aan de genetica van de plant. Elke wietsoort heeft verschillende fenotypen. Zoals een ouder meerdere – verschillende – kinderen kan hebben. De ene kan dan weer gevoeliger zijn voor bepaalde omstandigheden of een ander karakter hebben. Net zoals diverse fenotypen bij wietplanten een ander kweekkarakter kunnen hebben.

Als je uit zaad kweekt kun je dus van een wietsoort, twee of meer verschillende feno’s in je kweekkast/-tent verwachten. De enige manier om planten écht te klonen en zeker te weten dat je een bepaald fenotype kweekt, is om te werken met stekjes.

Oogsten?

Eerder liet ik ook al doorschemeren dat één van de twee SOG Killing-planten ontzettend snel lijkt af te bloeien. Het blijkt ook dat er fenotypen bestaan van deze strain die na zeven weken bloeien al klaar zijn. Ik houd haar dus goed in de gaten en zie dat ze nog niet klaar is om geoogst te worden.

Deze SOG Killing bloeit in vergelijking met haar zussen razendsnel af.

Er zitten wat mij betreft nog teveel witte bloeiharen aan de toppen. Zo’n 70 procent ervan dient oranje te zijn voordat de plant klaar is om geoogst te worden. Het beste zie je het nog met een loepje. Als de trichomen (glinsterende harsklieren aan de top, waarin de werkzame stoffen zitten) melkachtig worden zou de plant klaar moeten zijn. Ik ga de komende week proberen een loep te regelen voor m’n smartphone, zodat ik jullie het kan laten zien.

Teveel witte bloeiharen suggereren dat de plant nog niet klaar is om geoogst te worden.

Oogstklaar maken

Omdat deze plant zeker weten eerder klaar is dan de rest, moet ik een droogsysteem gaan bedenken ervoor. Normaal gesproken gaat het hele zooitje ondersteboven in de kweekkast met het licht uit, en de afzuiging met tijdklok de helft van de dag aan. Maar daar staan straks nog drie dames af te bloeien. Daar moet ik dus nog even wat op verzinnen, maar dat komt vast wel goed.