(advertenties)
(advertentie)
Zelf wacht hij nog even tot zijn wietplanten de optimale potentie hebben bereikt, maar tóch gaat er al eentje vroegtijdig om. Terwijl Mr. Kush geduldig wacht en z’n scharen slijpt, krijgt de Mediwietsite redactie namelijk één van z’n planten mee om te oogsten op camera. Hiervoor kiest hij uiteraard niet de plant waar hij het meest van verwacht…

Oogstklaar

Bijna! Op het moment van schrijven ben ik in dubio, nu oogsten of nog een paar dagen laten staan tot mijn volgende vrije moment? De trichomen lijken nu – voor zo ver ik het kan zien met m’n trilhanden en gevoelige microscoop – grotendeels melkachtig van kleur, wat wil zeggen dat ze hun optimale potentie bereikt hebben.

Als je goed kijkt zie je niet alleen melkachtige trichomen, ook een paar amberkleurige én een nog te groot aantal transparante; nog een paar dagen wachten dus.

Toch zie ik nog iets teveel transparante trichomen, zeker op de lager gelegen toppen. Omdat ik van een meer stoned effect houdt voor in de avond, waar deze cannabis zeker voor bedoeld is, laat ik de planten daarom nog een paar dagen staan. Als ik ze nu zou oogsten zou ik er waarschijnlijk een wat energieker effect van kunnen verwachten.

Aan de vele groene bladeren te zien heeft de plant ook nog wat reserves op te maken.

Bovendien zie ik naast de mooie herfstkleuren achterin de kast, zeker voorin nog teveel groen blad. De plant is nu bezig het bladgroen hieruit af te breken tot suikers om te gebruiken voor de ontwikkeling van de werkzame stoffen in de wiettoppen. Het liefst geef ik ze hier dus nog even de tijd voor.

Gele wietblaadjes zijn op

Dat gezegd hebbende zijn er nu natuurlijk ook bladeren met andere kleuren dan groen. Het chlorofyl (bladgroen) was tot nu toe de flavonoïde (kleurstof) die de overhand nam, maar nu dat gehalte lager wordt krijgen andere kleuren de kans zich te laten zien. In de bladeren kun je daarom nu paars, blauw en bruine kleuren zien.

Het bladgroen onderdrukte tot nu toe andere in de plant aanwezige kleurstoffen, die in deze levensfase van de plant zichtbaar worden.

De bladeren die geel zijn, die zijn eigenlijk helemaal op en verschrompelen ook na verloop van tijd. Omdat de planten hier niets meer uithalen, haal ik ze mooi weg. Dat bevordert immers ook de luchtcirculatie tussen de wiettoppen, waardoor je nog minder kans hebt op toprot.

Wietplant weggeven voor vroegtijdige oogst

Jaaaaa, het vorige verslag verraadde al dat niet alle vier de Kosher Kush x Tangie planten in huize Kush zouden worden geoogst. Vandaag is het dan ook zo ver dat ik één van de dames afsta aan Ruben van de Mediwietsite-redactie, zodat hij haar kan oogsten op TV. Zelf had me dat ook wel leuk geleken, maar ja, het blijft natuurlijk illegaal en daarom lijkt het me verstandig om níet met m’n eigen smoel op camera te komen. Daarom heb ik een eerder verzoek van een andere TV-ploeg die thuis wilde komen filmen, dankbaar geweigerd.

Voor zo ver ik heb begrepen gaat Ruben de basisstappen uitleggen voor het kweken van je eigen wiet, in zo’n kweekkastje als de Mediwietsite kweekkast bijvoorbeeld. Mijn planten zijn toevallig zo goed als oogstklaar rond de tijd dat het allemaal gefilmd zou worden, dus perfect om de hoofdrol te spelen in de scene ‘hoe oogst je een wietplant’.

Dat ze nog een paar dagen zou mogen staan voor de optimale potentie neem ik hier op de koop toe, gezien er een kleine vergoeding tegenover staat voor het eventuele ‘verlies’ dat ik lijd. Toch neem ik niet de planten waar ik de beste oogst van verwacht, zoals die met de horizontale tak hierboven, omdat ik er toch mee moet slepen en het vervoer waarschijnlijk de potentie van de wiet niet ten goede komt. De plakkerige harsklieren waar de werkzame stoffen inzitten kunnen natuurlijk gemakkelijk aan een doos of plastic zak blijven hangen, als de toppen erin heen en weer gaan en tegen de zijdes stoten tijdens het vervoer.

Nee, liever neem ik hiervoor de plant waar ik het minst van verwacht. Op camera zal dit niet te zien zijn, maar dit is de plant die hiervoor de meest hermafrodiete trekjes had. Het is dan ook niet gek dat de toppen op deze plant iets minder vol zijn ontwikkeld dan die op de andere planten. Misschien dat ik wel de stoute schoenen aantrek en deze plant volledig laat omzetten in een smakelijk extract. In elk geval gaat de kop hier snel vanaf en zal ik die oogst níet kunnen verslaan voor Mediwietsite. Wellicht dat jullie volgende week wel kunnen meekijken met de oogst van de overige drie planten, want die zijn er nu écht bijna klaar voor.