(advertenties)
(advertentie)

Een Britse man tart het cannabisverbod in Groot-Brittannië door gratis wietolie aan te bieden aan terminaal zieke patiënten. Hij kwam tot deze daad toen hij zijn broer zag opknappen door de olie. Sindsdien wil hij zoveel mogelijk mensen kosteloos helpen.

De 42-jarige held in kwestie luistert sinds hij met zijn activiteiten begon naar de naam Satnam Bains. Zijn echte naam houdt hij liever geheim vanwege het risico op een gevangenisstraf van 14 jaar. Want dat is wat hij kan krijgen voor het leveren van een cannabis-extract aan ernstig zieke patiënten. Hier verdient hij overigens geen enkele cent aan. Hij maakt juist aanzienlijke kosten om de wietolie te produceren.

“Ik verdien er geen geld mee en elke partij die ik maak kost me een paar honderd pond. Ik wil alleen zoveel mogelijk mensen helpen als ik kan en ik vraag hen om voor mijn broer te bidden”, vertelde Bains aan Huffington Post.

De wondere werking van CBD-olie

In plaats van geld te accepteren van patiënten, hoopt Bains dat God hem zal terugbetalen door zijn familie te helpen. “Als ik genoeg mensen genees, voel ik dat God ook mijn broer zal genezen”, aldus Bains.

Vorig jaar werd zijn broer namelijk getroffen door een zeldzame en onbehandelbare vorm van nierkanker. Op 32-jarige leeftijd werd hij vanuit het niets ziek en kreeg hij te horen dat de artsen niets meer konden doen dan hem naar huis te sturen met een handjevol medicijnen waar onder morfine tegen de pijn.

Veel kankerpatiënten hebben baat bij wietolie. Sommigen claimen zelfs dat zij erdoor zijn genezen. [Foto: shutterstock/Roxana Gonzalez]

Bains begon zijn broer cannabisolie te geven kort nadat een vriend had voorgesteld het te proberen. En de resultaten waren verbluffend.

“Mijn broer had ongeveer zes weken morfine gebruikt toen ik een klein druppeltje olie in wat warme melk oploste waarna het hem volledig veranderde”, vertelt Bains. “Binnen een uur stond hij rechtop in zijn bed en zag hij er levend uit.”

Anderen helpen

Na het succes van zijn broer met cannabisolie besloot Bains om de olie zelf te produceren en het te verdelen onder zoveel mogelijk mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als zijn broer.

“Ik ben erin geslaagd om contact te leggen met veel olie-gebruikers op verschillende social-mediaplatforms. Via mond-tot-mond reclame geef ik het gratis of voor een nominale betaling.”

Gelukkig kwam vorige week het nieuws dat medicinale cannabis in het VK spoedig legaal wordt. Maar totdat het broodnodige medische cannabisbeleid wordt neergezet, zullen veel patiënten afhankelijk zijn van mensen zoals helden als Bains.

[Openingsfoto: Shutterstock/Oxik]