(advertenties)
(advertentie)

Goed nieuws voor vrouwen die elke maand veel last hebben van menstruatiekramp. Een Amerikaans bedrijf gaat een zetpil op de markt brengen die deze kramp tegengaat. Binnenkort start een onderzoek om de werking klinisch te testen. Wij nemen hier alvast een voorsprong op de resultaten en vertellen hoe jij deze zetpil alvast in je bezit kan krijgen.

Foria, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cannabisproducten voor vrouwen, heeft een zogenaamde wiettampon ontwikkeld. Eigenlijk is wiettampon een bijnaam, want het gaat hier om een vaginale zetpil die effectief zou moeten zijn bij het tegengaan van menstruatiekrampen. Het lijkt logisch dat dit zal werken, aangezien het bekend is dat vrouwen ook wel CBD- en/of THC-olie op hun tampon druppelen om de pijn te bestrijden. Of het echt werkt moet dit onderzoek uitwijzen.

Het onderzoek

Harvard Medical School professor Staci Gruber, zal de observationele studie uitvoeren met behulp van 400 vrouwen. De vrouwen zullen tijdens het gebruik van de zetpil een aantal maanden enquêtes invullen over de werking. In deze enquêtes zal gevraagd worden naar de mate van menstruatiekrampen en andere symptomen die komen kijken bij deze maandelijkse periode.

Tevens bestaat er een placebogroep die ook de enquêtes in zal vullen, zodat er een realistische uitkomt ontstaat.

Gruber ziet het als een eerste stap in het onderzoek van de invloed van cannabis op het welzijn van de vrouw. Volgens haar blijven twee onderwerpen als het gaat om cannabis binnen de wetenschap, namelijk zo goed als onaangesproken. Dit zijn de gezondheid van vrouwen en seksualiteit.

Als het gaat om menstruatieklachten, is de verwachting al langere tijd dat de verschillende stoffen in cannabis deze kunnen verlichten. Echter werd er niet veel onderzoek gedaan om dit te onderbouwen.

Foria Welness

Foria Wellness, gevestigd in Venice Beach Californië, wil daar verandering in brengen. Zij brachten een reeks producten op de markt, speciaal ontworpen om vrouwen te helpen bij allerlei zaken. Denk aan lotions, sprays, e-liquids en zetpillen op basis van cannabis, om vrouwen te ondersteunen bij menstruatiepijn en bijvoorbeeld het makkelijker krijgen van orgasmes.

Hoewel het nieuwste product de bijnaam ‘cannabis-tampon’ draagt, is dat het niet. In plaats van een tampon, is het een zetpil die snel door het lichaam opgenomen wordt: Floria Relief.

Dat het product ontwikkeld is, is overigens te danken aan de geschiedenis. Volgens diverse medische verslagen wordt cannabis al eeuwen ingezet bij menstruatieklachten. Mathew Gerson, CEO bij Foria, zegt in een interview met Business Insider, dat hij verwacht dat mannen gewoon nooit wilden luisteren naar vrouwen. Daarom is het nu zogenaamd een nieuwe ontdekking.

Dit onderzoek is dé kans om anekdotische gegevens om te zetten in harde feiten.

Zo kom jij aan deze pil

Om de zetpil te produceren, heeft Foria 2 miljoen dollar weten op te halen tijdens een financieringsronde onder leiding van Gotham Green Partners. Dit is een op cannabis gericht durfkapitaalbedrijf.

De THC-bevattende zetpillen zijn op dit moment allen verkrijgbaar in Colorado en Californië, waar het gebruik van THC door volwassenen legaal is. Binnenkort zal het ook beschikbaar zijn in Canada.

Deze minimale beschikbaarheid kan teleurstellend zijn, want hoe kom jij dan nu aan dat krampstillende medicijn? Heel simpel; je maakt ze zelf!

Op die manier geniet je alvast van de heilzame werking die cannabis je te bieden heeft tijdens de menstruatie. Ondertussen kunnen zij een studie volbrengen die hopelijk weer een klein stukje ‘cannabis’ stigma laat verdwijnen.

[Openingsfoto: Shutterstock/Djelen]