(advertenties)
(advertentie)

Tijdens een mediwietmarkt in Roermond, georganiseerd door Stichting Mediwiet, spreekt iemand haar zorgen uit over het risico op angstaanvallen bij het gebruik van THC-olie. Daar had zij vroeger namelijk wel eens last van na het roken van een joint. Wernard benadrukt dat wiet roken en THC-olie gebruiken twee verschillende dingen zijn en biedt de vrouw een hele eenvoudige oplossing om dit risico te tackelen.

Doseren is belangrijk

Veel mensen die voor het eerst mediwiet gaan gebruiken zien een beetje op tegen het high-effect van cannabis. Dat komt vooral omdat ze jarenlang verkeerd zijn voorgelicht over cannabis. Cannabis werd altijd weggezet als een gevaarlijke, destructieve drug. Maar nu de waarheid aan het licht komt, blijkt cannabis vooral een enorm krachtige, heilzame plant te zijn.

Toch is de angst voor het high-effect niet helemaal onterecht. Bij onervaren gebruikers of mensen die veel meer THC binnenkrijgen dan ze nodig hebben, kan namelijk een tegenovergesteld effect ontstaan. Dat is een kenmerk van de werkzame stoffen in cannabis; bij een te hoge dosis kunnen ze een totaal tegenovergestelde werking hebben. Het ontspannende, angstremmende effect van cannabis kan dan omslaan in paniek. Dit geldt vooral voor mensen die iets gevoeliger zijn voor THC.

De oplossing voor dit risico is heel simpel: doseren. Bovendien is het goed om je te realiseren dat niet ieder cannabisproduct hetzelfde is. En door rustig aan te beginnen en de dosis langzaam op te bouwen, kan het eigelijk niet mis gaan. Nog meer adviezen vind je in deze video.