(advertenties)
(advertentie)

Cannabis Social Club Gent organiseerde hun tweede Cannabis Hoogdag in Gent. Met deze bijeenkomsten willen zij het taboe doorbreken dat in België nog steeds heerst rond de consumptie van cannabis. Tijdens Cannabis Hoogdag kwamen hulpverleners, activisten en ervaringsdeskundigen bij elkaar om te pleiten voor decriminalisering. Inclusief deze patiënt die lijdt aan complex regionaal pijnsyndroom (CRP).

In België gaat de strijd voor een goed medicinaal cannabisbeleid er een tandje heftiger aan toe dan in Nederland. Hoewel de situatie hier nog verre van optimaal is, is er in ieder geval nog íets geregeld. Bij de zuiderburen is dat niet het geval. Het kopen en gebruiken van mediwiet is zelfs strafbaar en het lijkt nog lang te duren voordat daar verandering in komt. Het onderwerp zit in de politiek namelijk muurvast.

Om hier wat aan te veranderen organiseerde Cannabis Social Club Gent hun tweede Cannabis Hoogdag in Gent.  Een dag waar hulpverleners, activisten en ervaringsdeskundigen bij elkaar kwamen om hun ongenoegen te uiten over de huidige gang van zaken. Onder hen ook deze patiënt die na een motorongeluk lijdt aan complex regionaal pijnsyndroom (CRP). Ook wel posttraumatische dystrofie (PD), of Sudeckse dystrofie genoemd naar de Duitse chirurg Paul Sudeck.

CRP is een plaatselijke schrompeling van zenuw- en botweefsel. Hierdoor kunnen doorbloedings- en gevoelsstoornissen ontstaan die enorm pijnlijk zijn. Gelukkig kon deze man alle medicijnen de deur uit doen toen hij wietolie ontdekte.