(advertenties)
(advertentie)

De vierde bloeiweek zit erop en de eerste trichomen zijn gesignaleerd. Beginnende topjes worden dikker en dikker, maar toch is het nog niet helemaal koek en ei in de compacte kweekkast van Dokter Groen. De beste plant groeit een stuk hoger dan de rest, eens kijken hoe onze kweekdokter dat oplost.

Het is te hopen dat mijn wietplanten uitgestrekt zijn nu ze trichomen produceren, want veel ruimte in de hoogte heb ik niet meer. De Candy Dawg Kush en de Dinamed CBD gaan hun vijfde week op 12 uur licht en 12 uur donker in, dus qua timing klopt dat helemaal. Met name één plant, namelijk het beste fenotype van de Candy Dawg Kush, groeit een stuk harder dan de rest. Niet alleen reiken haar toppen hoger maar ook zetten haar grote bladeren andere planten net iets teveel in de schaduw naar mijn smaak.

Vorige week heb ik al een paar andere planten opgehoogd om ze aan de bovenkant gelijk te trekken met deze hoogdraver, maar deze week lijkt het wel of ik dat weer helemaal opnieuw mag doen. Op de foto hierboven kun je het hoogteverschil goed zien.

Ophogen

Op zich is het natuurlijk goed dat één van mijn planten als een speer gaat, maar ik wil dat álle toppen zich goed ontwikkelen. Aangezien licht de belangrijkste factor daarvoor is, moest ik ook de andere planten hoger zien te krijgen zodat ze allemaal evengoed in het zonnetje staan. Dat heb ik gedaan door ze aan de onderkant dus nog verder op te hogen met piepschuim blokken, hieronder het resultaat. Dat bladerdek ziet er toch een stuk vlakker uit, of niet?

Toen de planten allemaal weer gelijk getrokken waren en dus een centimeter of tien hoger groeien, moest de Hans Panel ledlamp natuurlijk ook wat omhoog. Hij hangt nu zo hoog als hij maximaal vrij kan hangen. Als het écht nodig is zou ik hem nog schuin kunnen hangen maar ik hoop dat het nu gedaan is met het strekken. De planten laten al een hoop trichomen zien en dat is meestal wel een teken dat het strekken stopt.

Trichomen gesignaleerd

Vorige week begon het me al een beetje te dagen dat de Candy Dawg Kush weleens een extreem potente wietsoort zou kunnen zijn, maar nu weet ik het zeker. De trichoom (hars) productie draait bij deze soort op volle toeren. De planten moeten nog heel wat weekjes voor ze geoogst kunnen worden maar nu al schitteren ze van de hars!

En die hars brengt natuurlijk ook de nodige geur met zich mee. Een heerlijk exotische zoete geur die me eerlijk gezegd meer aan een Haze dan een Kush doet denken. Die lucht bevalt me wel en ik hoop eerlijk gezegd dat die geur straks goed terug te herkennen is in de smaak van deze wiet.

Extra PK’s

Met alle planten op de juiste hoogte zat er nog één ding op voor deze week. Ze eens lekker verwennen met een stevige PK-boost. PK staat echter niet voor paardenkracht in dit geval maar voor fosfor (P) en kalium (K), de twee belangrijkste elementen die wietplanten in de bloeifase nodig hebben.

Via het Blumat irrigatiesysteem krijgen de planten hun water, maar ik kan daar geen biologische voeding doorheen mengen helaas. Biologische plantenvoeding doet druppelsystemen namelijk verstoppen. Het Blumat systeem werkt echter wel zo dat je gemakkelijk met de hand kunt bijvoeden, zonder dat de planten te nat komen te staan. De druppelaars stoppen namelijk gewoon met water druppelen zolang de plant voldoende water heeft.

De kast is inmiddels zo vol gegroeid dat het lastig is om de planten nog met de hand water te geven. Om toch gemakkelijk bij de achterste planten te komen, gebruik ik een lege colafles bij het bewateren. Onderin de fles heb ik een gat gemaakt waarin ik het voedingswater kan gieten. De fles dient als een buis om het water in de juiste pot te krijgen.

Goed, tot zover mijn update voor deze week. Geniet nog van een paar mooi plaatjes en tot volgende week!