(advertenties)
(advertentie)

De zomer is eindelijk begonnen en veel mensen kijken uit naar deze tijd van het jaar. Echter zijn er ook mensen die minder blij zijn met dit seizoen. Ze zien op tegen de warmte, hebben minder zin en energie om dingen te ondernemen. Misschien is het een heel klein beetje te vergelijken met een winterdepressie. Cannabis kan ook op deze ‘zomerdepressie’ een gunstige invloed hebben. In dit artikel bespreken we vier effectieve strains (cannabis soorten) op dat gebied.

Hoe heter hoe beter?

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Voor de een is het een zegen, voor de ander is het op zijn zachtst gezegd even wennen. Wil jij je zomer positiever beleven? Dan is het misschien tijd om kennis te maken met een aantal wietsoortjes die je zomer een stuk relaxter maken. 

De hieronder beschreven strains hebben alle vier hun unieke eigenschappen, net zoals alle cannabis soorten dat hebben. Dat is ook precies wat deze plant zo bijzonder maakt. Hier zijn enkele van de beste zomer strains voor mensen die hun dag positiever willen beleven met de natuurlijke ondersteuning van wiet

Strains die zorgen voor een opbeurend gevoel

Hoe je de zomer ook invult, er is altijd een strain die de dag nog net wat mooier kan maken. Of je er nu voor kiest om eropuit te gaan, of een dagje heerlijk te hangen in de tuin, er is voor ieder wat wils.

Gelato strain – heerlijk ontspannen zonder moe te worden

Gelato, ook wel “Larry Bird” of “Gelato #42” genoemd naar de beroemde basketballer van Boston Celtics, komt uit de cookies-familie. De ouders van deze soort zijn Sunset Sherbert en Thin Mint GSC. Deze strain geeft prachtige toppen met enkele paarse tinten en feloranje haartjes. Wanneer je begint met de oogst, ruik je direct een zoete en fruitige geur.

De Gelato-strain is zo ongeveer bij iedere zomerse dag inzetbaar. Door deze wietsoort ervaar je een gevoel van fysieke ontspanning en daarnaast voel je je euforisch, word je creatiever en kun je een enorme energie krijgen.  

Fans van Gelato zeggen dat de combinatie van fysieke ontspanning en ‘mentale stimulatie’ maakt dat dit hun favoriete wiet is. 

Je hebt van deze cannabis niet veel nodig om een effect te bemerken, dus geen haast. Neem de tijd met deze THC-bom en laat de ervaring over je heenkomen. 

Blue Dream – opbeurend en energiek

Blue Dream is een sativa-dominante hybride. Ervaringen van gebruikers van deze strain leren ons dat het merendeel van de mensen er behoorlijk energie door krijgt. Het is dan ook een cannabis soort die het meest geschikt is om overdag te gebruiken. 

Ben je moe en futloos, maar wil je er eigenlijk wel even lekker op uit? Dan kan Bleu Dream jouw oplossing zijn: je krijgt energie en bent helder van geest.

Een van de veelgehoorde favorieten eigenschappen van Blue Dream, is de manier waarop het je een gevoel van euforie lijkt te geven. Het is niet zo overweldigend zoals sommige strains dat doen, maar zeker zo waardevol. Mensen zeggen naast dat gelukkige gevoel ook een enorme kalmte te ervaren. Of je nu een relatief nieuwe cannabisgebruiker bent of een doorgewinterde veteraan, deze soort past bij iedereen. 

Naast de prachtige werking van deze strain, is de smaak ook nog eens heerlijk zoet. Blue Dream is ontstaan uit een mix van Blueberry en Haze, en de Blueberry-kant komt zeker naar voor in de geur en smaak.

Tangie Power – een helder hoofd en veel energie

Tangie Power is een soort die is verworven via een prestigieuze Grow Off-competitie in 2018. Als je bekend bent met de Tangerine Dream soort – die populair werd in de jaren 90 – herken je enkele van de kenmerken in Tangie Power. Haar ouders zijn een California Orange en een Skunk-hybride, wat betekent dat ze absoluut vol zit met premium kwaliteit cannabis genetica. Deze strain groeit zowel binnen als buiten goed en produceert grote opbrengsten van hoge kwaliteit.

Tangie Power heeft een lekker zoete citrussmaak. De smaak van deze strain is uitmuntend te noemen, maar dat was niet de reden van de overwinning bij eerdergenoemde wedstrijd. Het was eigenlijk het THC-gehalte dat Tangie Power hielp om een eerste prijs te verdienen op de Grow-Off. Met een indrukwekkende THC-concentratie van 28,2%, is dat geen wonder te noemen ook.

Deze sativa-soort staat bekend om het produceren van een gevoel van euforie, dat gepaard gaat met een helder hoofd en het krijgen van veel energie. Ook zeggen consumenten dat het hen een opgewekt en creatief gevoel geeft, dus het is een goede keuze op een zomerse dag. Als je je gelukkig wilt voelen zonder het lome gevoel dat je soms krijgt van cannabis, is deze strain zeker aan te raden.

Ook zouden gevoelens van depressie, pijn of vermoeidheid weer te behappen zijn, waardoor een actieve dag ineens ook weer echt leuk wordt. Wel is het verstandig om te zorgen dat je water bij je hebt en eventueel oogdruppels. Dat is namelijk een van de bijwerkingen van deze soort; dorst en droge ogen.

Blueberry Headband – energie en een positief gevoel

Blueberry Headband wordt over het algemeen beschouwd als een 50/50 hybride, omdat het genetica van zowel indica- als sativa-soorten bevat. Wat de effecten betreft, zeggen de meeste mensen dat het veel energie geeft en niet zozeer rustgevend is. Het is een opbeurende strain die perfect is voor een zomerse dag, vooral omdat de verkregen energie ook gepaard gaat met een gevoel van euforie. 

Veel van de liefhebbers van deze soort zeggen dat ze merken dat ze zin hebben om dingen te ondernemen, zelfs wanneer ze eigenlijk van plan waren om gewoon op de bank te hangen.

De Blueberry Headband-plant kan grote opbrengsten produceren en de toppen zijn absoluut prachtig. Deze soort heeft vaak lange, dunne toppen met lichtbruine of oranje haartjes en veel glanzende trichomen. Zodra je deze extreem harsachtige bloem begint af te brokkelen/grinden, zul je de geur van diesel, peper en bessen opmerken. Sommigen geven aan ook eucalyptus en dennen te ruiken.

De genetica van Blueberry Headband is enigszins dubbelzinnig. Sommige mensen zeggen dat het voldoende is om de Blueberry-soort te kruisen met de Headband-soort. De originele Blueberry Headband Strain zou ontstaan zijn uit een combinatie van ’76 Blueberry, Emerald OG Kush, Cali Sour D en Pre-98 Bubba Kush. Maar hoe Blueberry Headband ook is ontstaan, het is een strain die echt meerwaarde zal hebben op een heerlijke zomerse dag.

Tenslotte

De soorten die op deze lijst worden genoemd, zijn slechts een kleine greep uit de prachtige strains die er zijn. Bij specifieke fysieke of mentale klachten, is het altijd verstandig om te kijken naar een strain die past bij de aandoening. Of wanneer je bijvoorbeeld lijdt aan MS – een aandoening die vaak zorgt voor een verergering van de klachten bij warm weer – zijn ook daar wietsoorten voor te vinden die mogelijk beter bij je passen.

Op Mediwietsite is een bulk aan informatie te vinden als het gaat om welke strain geschikt is bij een bepaalde aandoening. Doe daar je voordeel mee (via de zoekfunctie)!

[openingsbeeld: MexChriss/Shutterstock]