(advertenties)
(advertentie)

Mooi feel good-nieuws. Cannabis-icoon Tommy Chong gaat gratis wiet uitdelen aan mensen die dat medicinaal nodig hebben tijdens de coronacrisis, maar moeite hebben om eraan te komen.

Voor wie hem niet kent. Tommy Chong (op de foto hierboven met zijn vrouw Shelby) is een Canadese acteur, muzikant, komiek en cannabisactivist. Hij is vooral bekend van het legendarische duo Cheech & Chong. Velen kennen hem ook als Leo uit That 70’s Show.

Tijdens Chongs optredens en films staat recreatief gebruik van wiet centraal. Maar sinds 2012 bewandelt hij ook het medicinale cannabispad. De superster heeft namelijk prostaatkanker en houdt dat onder controle met wietolie.

Gratis mediwiet

Eén van de voordelen van wereldberoemd cannabis-icoon zijn: Tommy Chong krijgt gratis wiet. Heel veel gratis wiet. “Ik denk niet dat ik de afgelopen 50 jaar nog nooit voor cannabis heb betaald”, vertelt hij aan de New York Post.

“Ik denk niet dat ik de afgelopen 50 jaar nog nooit voor cannabis heb betaald”

De 81-jarige komiek heeft thuis inmiddels een behoorlijke voorraad liggen. Tijd om daar anderen mee te helpen die het nodig hebben voor aandoeningen zoals pijn en angst tijdens de coronacrisis. Met name patiënten die vanwege coronavirusgerelateerde hindernissen niet aan hun medicijn kunnen komen. “Veel mensen zijn afhankelijk van medicinale wiet en kunnen nu niet naar hun apotheek”.

LEES OOK: Coronavirus • dit kunnen medicinale wiet en CBD voor jou doen

Goed voorbeeld doet volgen?

Het idee is dat Chong samenwerkt met de medische cannabisgemeenschap om zijn voorraad te verdelen onder degenen die het nodig hebben. Hoe deze logistieke uitdaging precies vorm krijgt is nog niet bekend. Maar de wil én de wiet zijn er. En tja, we hebben het hier om Tommy Chong, dus het komt vast wel goed.

Het is overigens onwaarschijnlijk dat Chongs gratis wiet de grens over gaat. In Nederland hebben we dus weinig aan deze mooie daad. Wel kunnen we genieten van zo’n warmhartig bericht. Én hopelijk inspireert hij anderen om hetzelfde te doen. Want samen krijgen we corona onder controle.

[Openingsfoto: Shutterstock/Kathy Hutchins]