(advertenties)
(advertentie)

Wanneer ziektes bestreden moeten worden, bewijst de wetenschap dat moeder natuur dat soms beter kan dan farmaceutische bedrijven. In ieder geval is dat zo bij kanker, fibromyalgie, epilepsie, multiple sclerose en ADHD (als ook ADD).

Kanker

In het geval van kanker is het zo dat chemotherapie slechts bij 3 procent van de patiënten bijdraagt aan de overlevingskans. Er is zelfs ontdekt dat tumoren er sneller door kunnen groeien, terwijl cannabinoïden uit medicinale wiet de groei van tumoren verhinderen en kankercellen kunnen doden zonder de vervelende bijwerkingen van chemokuren en bestralingen.

Fibromyalgie

Patiënten met fibromyalgie krijgen daarvoor vaak het medicijn Cymbalta, alleen werkt dat middel volgens de meerderheid van de patiënten niet eens. Cannabis wel, het vermindert de pijnklachten aanzienlijk en ontspant zodat de stijfheid die met de ziekte gepaard gaat ook verlicht wordt en de patiënt zich lekkerder voelt.

Epilepsie

Farmaceutische medicijnen tegen epilepsie veroorzaken vaak bijwerkingen zoals vermoeidheid, depressies, psychoses en een verminderde eetlust. Cannabinoïden hebben een natuurlijke remmende werking op aanvallen die daardoor in lengte en frequentie afnemen. De werking komt omdat cannabinoïden de zogeheten CB1 receptoren in de hersenen activeren.

Multiple Sclerose

Medicijnen die patiënten met Multiple Sclerose (MS) voorgeschreven krijgen, zorgen ervoor dat het aantal witte bloedcellen afnemen waardoor er gevaarlijke infecties in de hersenen kunnen optreden. Deze drugs worden ook gelinkt aan een toename van zelfmoordpogingen onder de gebruikers. De orale inname van cannabinoïden kan spasmes doen afnemen en spieren minder stijf maken. Onderzoeken bij dieren hebben ook laten zien dat de mobiliteit mogelijk weer terug kan komen en dat cannabinoïden ontstekingen in de ruggengraat kunnen verminderen.

ADHD/ADD

Amfetaminen zoals ritalin, die volwassenen maar ook kinderen met ADHD en ADD voorgeschreven krijgen, zijn ontzettend verslavend en komen met een aantal serieuze bijwerkingen zoals: psychoses, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering, hoofdpijnen, koorts, verlies van de eetlust, agressie, hoge bloeddruk, hart ritmestoornissen en zelfs de dood. Onderzoek heeft echter aangetoond dat cannabis de afgifte van dopamine kan reguleren en overstimulatie van de hersenen kan tegengaan.

[openingsbeeld: Roschetzky Photography/Shutterstock]