(advertenties)
(advertentie)

Edit 10 maart 2020: de organisatie heeft uit veiligheidsoverwegingen met oog op het coronavirus besloten 420 HempFest uit te stellen tot een nader te bepalen datum.

Op zondag 19 april komt cannabis-minnend Nederland samen in Amsterdam voor een nieuwe editie van 420 HempFest. Vanaf 12 uur kan je terecht bij RADION voor een dag die in het teken staat van de cannabisplant in al haar facetten.

Na het succes van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven. En wat voor vervolg. Dit jaar strijkt 420 HempFest neer in een unieke locatie: de culturele vrijhaven RADION te Amsterdam. Een plaats waar ruim 2.000 liefhebbers kunnen genieten van een gratis toegankelijke dag vol live muziek, workshops, een enorme hennepmarkt en vooral plezier maken met een bruisende community. Ben jij erbij?

De oorsprong van 420

420 HempFest is dit jaar extra bijzonder omdat het in april de hele maand ‘420’ is. Maar wat is 420 eigenlijk? De term verwijst naar de traditie om op 20 april samen te komen en bewust stil te staan bij alles wat de cannabis- en hennepplant voor ons betekent.

De oorsprong gaat terug naar 1971. Een groep van vijf leerlingen van een middelbare school in de VS kwam toen elke dag om 16.20 uur samen om wiet te roken. Hieruit kwam de term ‘happy 4.20’; een kreet die zich over de wereld verspreidde.

20 april is uitgegroeid tot een internationale feestdag voor de gehele cannabiscultuur. Een dag om stil te staan bij alles wat de wietplant ons biedt.

Vandaag de dag is 20 april uitgegroeid tot een internationale feestdag voor de gehele cannabiscultuur. Een dag om stil te staan bij alles wat de wietplant ons biedt. Van kleding tot ontspanning. Van bouwstenen voor een huis tot een medicijn voor tientallen kwalen. Op 20 april vieren we de plant, benadrukken we al haar toepassingen en maken we als community een vuist tegen het verbod dat in vele landen nog geldt.

De 10 thema’s van HempFest

In Nederland vieren we dit – met dank aan Suver Nuver – allemaal op zondag 19 april 2020 in RADIO Amsterdam. Hier kan je vanaf 12 tot 18 je hart ophalen. Verwacht een dag met (hopelijk) fantastisch weer, geweldige exposanten en natuurlijk honderden liefhebbers.

Terwijl jij geniet van een festival, presenteert 420 HempFest je de wereld van cannabis en hennep in de meest brede vorm. Dit doet het festival binnen 10 thema’s:

  • Gezondheid
  • Wetenschap
  • Voedsel
  • Schoonheid
  • Kleding
  • Natuur
  • Gebruik
  • Creatie
  • Entertainment
  • En de community

Deze thema’s vind je overal op het festival terug. Laat je informeren over de medicinale mogelijkheden van wiet, ontdek wat er allemaal mogelijk is met hennep, ontmoet de mensen achter jouw favoriete product en loop zeker ook even langs bij de CNNBS/Mediwietsite stand!

De hele maand 420

Zoals we al zeiden is het in april 2020 de hele maand 420. Dat feit laat de organisatie niet aan zich voorbijgaan. Daarom activeert 420 HempFest in april door heel Amsterdam kleinschalige evenementen, community-meet-ups, workshops, gezellige meetings, lezingen en meer. Hiermee wil de organisatie iedereen iets bieden om de wondere wereld van hennep (verder) te ontdekken.

Al deze bijeenkomsten zijn, net als 420 HempFest zelf, gratis toegankelijk. Meer informatie hierover lees je binnenkort op Mediwietsite. En houd 19 april natuurlijk vrij om samen met honderden andere liefhebbers een groots Nederlands cannabisfeest te vieren.

420 HempFest
19 april 2020
RADION Amsterdam
12.00 – 18.00