(advertenties)
(advertentie)

Sinds augustus 2019 mogen Belgische apothekers CBD-olie verschaffen als medicijn. Mits op vertoon van een doktersrecept. Een aantal apotheken lapt de regels nu aan hun laars. Ze bieden namelijk CBD-olie aan dat je zonder voorschrift kan kopen.

Volgens de wet zit CBD-olie in België nog in een grijs gebied. Veel grijzer nog dan in Nederland. Het was dan ook groot nieuws toen in 2019 de wet werd aangepast zodat apotheken CBD-olie mogen aanbieden. Maar, alleen aan patiënten met een voorschrift van de huisarts. Een aantal apotheken lapt deze wet nu aan hun laars en biedt CBD-olie aan, dat je zonder recept kan krijgen.

Het Belgisch farmabedrijf Amophar verspreidt sinds gisteren CBD-olie in Belgische apotheken. “Zo’n honderd apothekers hebben al ingetekend”, vertelt Maxime Costa van Amophar aan Nieuwsblad. Om het grijze gebied te omzeilen, staat op elke verpakking dat ‘het niet geschikt is voor consumptie’.

De apothekers weten wel beter. Zij vinden het middel zeer geschikt en bieden het graag aan. Een stukje ongehoorzaamheid dus, dat het medicinale cannabisbeleid in België hopelijk weer een stukje verder brengt.


LEES OOK: 


 

f

[Openingsfoto: Shutterstock/Kimberly Boyles]