(advertenties)
(advertentie)

Het ‘OMA-project’ is een geslaagd experiment uit 2020 van mediwiet-activist Marjon Fisher. Vorig jaar voorzag zij een twintigtal oudere mensen in haar omgeving van zaadjes die beschikbaar waren gesteld door Mediwietsite. Naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties wordt het OMA-project dit jaar herhaald. Opnieuw onder leiding van Marjon en met Mediwietsite en zadenbedrijf Dutch Passion als partners. Doel? Zoveel mogelijk ‘oma’s – lees; oudere mensen zonder enige kweekervaring – aan de buitenwiet krijgen deze zomer!

OMA-project: senioren kweken voor het eerst zelf wiet

Ken of ben jij een oudere persoon die wellicht baat zou kunnen hebben bij cannabis als natuurlijk medicijn uit eigen tuin? Een oma, opa, oudere moeder of vader die nieuwsgierig is naar de mooiste, nuttigste en meest veelzijdige plant ooit op aarde, maar er nog nooit mee in aanraking is geweest (letterlijk)…

Speciaal voor deze groep Nederlanders rollen Marjon Fisher, Mediwietsite en Dutch Passion dit jaar het OMA-project uit over heel het land. Om je vooraf een indruk te geven van wat dit project inhoudt; dit is het eerste verslag over het 2020-project dat onlangs is gepubliceerd op Mediwietsite:

‘Bijzonder project: Noord-Hollandse moeders en oma’s kweken (voor het eerst) wiet’

 

Eén van de “oma’s” die vorig jaar meededen en voor het eerst van hun leven wietplantjes in de tuin zaaiden…

3 Frisian Dew + 3 autoflowers (THC/CBD 1:1)

Omdat Marjon Fisher, de projectleider en zelf overtuigd medicinaal cannabisgebruiker, zoveel enthousiaste reacties ontving is besloten het OMA-project dit jaar breder uit te rollen over Nederland. Dat zal praktisch gezien allemaal verlopen via Mediwietforum, het aan Mediwietsite gekoppelde lezersforum. Geïnteresseerden kunnen zich bij Marjon (aan)melden met naam en toenaam, en kort vertellen waarom zij belangstelling hebben om deze zomer voor het eerst in hun leven zelf wietplantjes te gaan kweken!

Eén van de beste buitenwiet-soortjes die er is voor het Nederlandse klimaat: Frisian Dew

Marjon is de baas, dus zij beslist uiteindelijk wie er in aanmerking komt voor de zes gratis wietzaden van topkwaliteit. Eersteklas cannabiszaden van een van ’s lands meest gerenommeerde zadenbanken Dutch Passion – sinds 1987. Elke deelnemer krijgt 3 x een gefeminiseerde Frisian Dew, een perfecte buitenwietpant voor de Hollandse zomers. Daarnaast krijgt hij of zij ook nog eens 3 autoflower zaden van een soortje met een 1:1 verhouding THC/CBD.

Marjon Fisher: ‘Gezondheid en geluk gaan één keer voor winst’

We geven het woord aan OMA-projectleider en Mediwietforum-moderator Marjon Fisher, om uit te leggen wat de beweegredenen zijn voor dit project:

“Om het OMA-project dit jaar landelijk uit te breiden doen we een beroep op jullie: Kijk of je in je eigen gemeenschap mensen kunt vinden die voor medicinaal gebruikt cannabis nodig hebben. Of mensen die kweekervaring hebben, of wiet of bladafval willen doneren of die achteraf kunnen helpen bij het maken van wietolie.

Creëer een eigen kring, of probeer via de berichten op dit forum mensen te vinden die mee willen doen. Je kunt hier natuurlijk reageren maar je kunt ook zelf een topic aanmaken, of op Facebook een groep aanmaken. Handig is ook om via een whatsapp-groep aan elkaar vragen te stellen, of foto’s te delen. Dan draag je door zelfredzaamheid bij aan een wereld waar gezondheid en geluk eens een keer vóór de winst gaat.”

Oké, hoe doe ik mee als oma (opa)?

Om het OMA-project 2021 een mooie kickstart te geven, maken Marjon, Mediwietsite en Dutch Passion dus alvast maximaal 200 mensen blij met gratis topzaad. De eerste honderd oma’s krijgen bij hun zaden ook nog eens gratis Biotabs, zodat je planten dankzij deze voedingstabletten de beste start krijgen die maar mogelijk is!

  • Meld je HIER aan op Mediwietforum  en registreer jezelf als lid
  • Ga daarna naar het OMA-project van Marjon op het forum, wat je HIER vindt in de categorie ‘Contacten, Winacties, Kletsen & Ruilen’ en stel je aan haar voor. Je vindt hier ook meer informatie over het project en de voorwaarden
  • De gelukkigen krijgen hun zaadjes in de week van 10 tot 15 mei thuisgestuurd en de rest gaat vanzelf, net als een zomerse wietplant in de tuin…
[meedoen aan de zadenactie kan tot 9 mei, of zolang de voorraad strekt]