(advertenties)
(advertentie)
Raphael Mechoulam

In deze documentaire (van ruim een uur, dus je moet er even voor gaan zitten) leer je Raphael Mechoulam kennen. Ofwel de man die in 1964 – ruim 55 jaar geleden(!) – een baanbrekende ontdekking deed. Hij ontdekte voor het eerst het molecuul dat we vandaag de dag kennen als THC. Tetrahydrocannabinol dus, oftewel hét psychoactieve en meest heilzame bestanddeel in cannabis! 

The Scientist. Zo heet de documentaire die het levensverhaal vertelt van Nobelprijswinnaar Raphael Mechoulam. Deze Israëlische professor begon zijn carrière als hoofdonderzoeker naar de chemie en biologie van de cannabisplant. Dit leidde naar de ontdekking van het psychoactieve en medicinale bestanddeel THC. Maar daar bleef het niet bij…

In 1992 speelde hij namelijk ook een sleutelrol bij de ontdekking van het endocannabinoïden-systeem; het lichaamseigen mechanisme dat vele belangrijke processen regelt die bijdragen aan onze gezondheid. Door deze ontdekking begrijpen we nu hoe cannabis in ons lichaam werkt en waarom het zo goed voor ons is! Eén ding is zeker: zonder Raphael Mechoulam zou de mensheid waarschijnlijk nóg veel achterlijker zijn over medicinale cannabis dan nu het geval is. Mechoulam – inmiddels ruim 90 jaar – is tot op de dag van vandaag nog steeds actief als cannabiswetenschapper.