(advertenties)
(advertenties)

‘The Scientist’ is een documentaire die het verhaal vertelt van Nobelprijswinnaar Raphael Mechoulam. Deze Israëlische professor begon zijn carrière als hoofdonderzoeker naar de chemie en biologie van de cannabisplant. Dit leidde naar de ontdekking van het psychoactieve en medicinale bestanddeel THC. Maar daar bleef het niet bij.

In deze documentaire leer je de man kennen die in 1964, ruim 55 jaar geleden dus, een baanbrekende ontdekking deed. Samen met een team jonge wetenschappers ontdekten zij namelijk voor het eerst THC; het psychoactieve bestanddeel in cannabis dat ook nog eens enorm heilzaam werkt.

En daar blijft het niet bij. In 1992 speelde hij een sleutelrol bij de ontdekking van het endocannabinoïden-systeem; het lichaamseigen mechanisme dat tig belangrijke processen regelt die bijdragen aan onze gezondheid. Door deze ontdekking begrijpen we nu hoe cannabis in ons lichaam werkt. En welke heilzame effecten daaruit voortvloeien. We kunnen dus stellen dat zonder Raphael Mechoulam, de medicinale cannabiswereld niet zou staan waar die vandaag de dag staat.

Nog steeds actief

Mechoulam, inmiddels 88 jaar, is tot op de dag van vandaag actief als cannabiswetenschapper. Sterker nog, vorige week werd bekend dat hij aantreedt als voorzitter van de wetenschappelijke raad van adviseurs bij mediwiet producent Cannbitt.

Dus, als je wilt weten aan wie we ontzettend veel te danken hebben aangaande de ontdekking van het heilzame potentieel van wiet, dan is het wel deze uiterst sympathieke man.

Maak kennis met hem en verwonder jezelf in deze documentaire.

(advertenties)