(advertenties)
(advertentie)

Dr. Dustin Sulak is arts integrale geneeskunde. Dat houdt in: “Een visie waarbij arts/behandelaar en patiënt gelijkwaardig zijn (de arts/behandelaar als coach), de patiënt/cliënt centraal staat, de mens als geheel wordt gezien en er een keuze gemaakt kan worden uit alle beschikbare therapeutische mogelijkheden waarvoor wetenschappelijke onderbouwing bestaat, in de zin van aanwijzingen voor de effectiviteit en bewijs van veiligheid.”

Niet verrassend dat cannabis daar in de laatste jaren bij is gekomen, bij die ‘beschikbare therapeutische mogelijkheden’.  Dr. Sulak heeft er persoonlijk dan ook al meer dan 10 jaar ervaring mee in zijn medische parktijk, bij het ‘behandelen van de symptomen bij een breed scala aan ziekten en als ondersteuning van de algehele gezondheid’.

In onderstaande video legt hij uit hoe medicinale cannabispatiënten op de juiste manier THC doseren om het maximale effect te bewerkstelligen en tegelijkertijd te voorkomen dat er THC-tolerantie ontstaat die zou kunnen zorgen voor minder effect op de langere termijn. Ook praat Dr. Sulak over de effecten van cannabis op psychotische perioden en patiënten met mentale gezondheidsproblemen, maar ook over wat wiet doet bij extreme mentale stress.

Ofwel, een interessante video over een betere relatie tussen veilig cannabisgebruik en mentale gezondheid:

[de video zit achter een leeftijdsbeperking, dus klik hieronder eerst op ‘bekijken op YouTube’ en dan mag je daar bij hun op de website verder kijken]