(advertenties)
(advertentie)

Maandag deelden we een video waarin Marjon Fisher oproept om elk voorjaar een wietplant in je tuin te zetten. Een mooi statement tegen het huidige beleid. Bovendien voorzie je op deze manier in je eigen voorraad medicinale wiet. Ben jij het daarmee eens of vind je het totaal onnodig? Laat je stem horen in deze poll.

Minister Bruins van Volksgezondheid zegt dat alle cannabis die niet uit de apotheek komt niet medicinaal is en bovendien strafbaar. Marjon Fisher is het daar – net als vele medicinale wietconsumenten – niet mee eens. Daarom roept zij iedereen op om ieder voorjaar een wietplant in de tuin te zetten.


ZIE OOK:


Door zelf medicinale wiet te kweken ben je onafhankelijk van de slechts vijf wietsoorten die de apotheek aanbiedt. Je kan de wietsoort kweken die het beste aansluit bij jouw wensen. Bovendien heb je ultieme controle over het kweekproces en weet je zeker dat de wiet vrij is van pesticiden en bestrijdingsmiddelen.

Anderzijds kleeft er een risico aan zelf wiet kweken. En er zijn alternatieven. Je kan wiet halen in de coffeeshop of via-via. Of je maakt gebruik van een stichting zoals Suver Nuver of SNSH. Hoe zit jij hierin?


Zet jij dit voorjaar een wietplant in de tuin? Als signaal tegen het beleid, of gewoon voor een pot vol zelfgekweekte mediwiet.

Bekijk resultaten

[Openingsfoto: Shutterstock/Iakov Filimonov]