(advertenties)
(advertentie)

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen doceert Amelie hoe je medicinale CBD-wiet kweekt. Ze gebruikte eerst een kweektent, maar sinds kort experimenteert ze met de CNNBS G-Kit van G-Tools. Op Mediwietsite deelt ze haar ervaring met deze kweekkast én lees je hoe je jouw eigen CBD-planten kweekt.

In Wenen is een werkplaats waar hele bijzondere dingen gebeuren. Onder leiding van Amelie leren mensen hoe zij zelf medicinale CBD-wiet kweken. Dat mag in Oostenrijk, want wietplanten met minder dan 0,3 procent THC zijn er legaal.

In Amelie’s lesruimte staat nu ook een CNNBS G-Kit met G-Bars 150 Watt led-lamp met verhogingsset. In deze kweekkast bracht zij de afgelopen weken vier CBD-planten groot. Lees hier de voorgaande verhalen terug.

In dit vierde deel geeft Amelie een update over de laatste fase van haar kweek en de oogst.

Oogstmoment bepalen

Een closeup van trichomen. Door deze goed in de gaten te houden met een handmictroscoop kan je het oogstmoment bepalen.

 

In de laatste twee weken voor de oogst kan ik niets anders doen dan genieten van de schoonheid van alle planten in de CNNBS G-Kit van G-Tools. Genieten en geduldig wachten tot het oogstmoment zich aandient.

We hebben de CBD-planten geoogst op de 56e dag van de bloeifase. We bepaalden het oogstmoment door te kijken naar de trichomen. Trichomen zijn als een laagje vorst op je toppen. Het zijn de harsklieren op wiettoppen en ze produceren alle werkzame cannabinoïden plus aroma’s en smaken afkomstig van terpenen. Tezamen beschermen ze de plant tegen ongedierte en ziekteverwekkers. Ook beschermen ze tegen schadelijke UV-stralen. Veel trichomen is een indicatie van een gezonde en krachtige plant.

Door de trichomen te observeren met een kleine handmicroscoop kan je ze goed zien; ze lijken op paddenstoelen met een lange stengel. Ook kan je met trichomen het ideale oogstvenster bepalen; het moment dat een maximale opbrengst en cannabinoïden-concentratie oplevert. Dit doe je door te kijken naar de kleur van trichomen.

Aan het einde van de kweek verkleuren trichomen namelijk van transparant naar witgrijs en melkachtig. Daarna worden ze amberkleurig. Het ideale oogstmoment is als de meeste trichomen ‘bewolkt’ en melkachtig van kleur zijn en een enkeling amberkleurig.

Op het juiste moment oogsten is net zo belangrijk als hoe je jouw planten laat groeien. De juiste combinatie van voedingsstoffen en de juiste hoeveelheid licht; het is allemaal met elkaar verbonden. Aan het einde kijk je alleen nog naar de trichomen. Als je te snel oogst verlies je potentie. Oogst je te laat dan geeft cannabis doorgaans een ​​meer ontspannen, narcotisch effect.

Cannabinoïden niveau’s

Na de oogst hebben we de CBD-toppen vier dagen in een donkere kamer laten drogen voordat we ze in potten deden om te curen. Hier trekken we twee weken voor uit. Na deze periode zal ik enkele monsters naar het analyse-instituut sturen voor controle op cannabinoïden niveau’s.

Ondertussen heb ik alweer een aantal nieuwe CBD-klonen klaarstaan voor de volgende ronde in de CNNBS G-Kit kweekkast. Ik ben echt onder de indruk van het gemak waarmee je je eigen CBD kan kweken om deze setup van G-Tools.

Naar mijn mening zou iedereen moeten leren  om zijn of haar eigen medicijn te kween. Niet alleen vanwege de ultieme controle en het milieu – grote indoor kwekerijen hebben veel energie nodig – maar vanwege de schitterende connectie met deze oude medicinale plant.

“Marihuana is misschien niet verslavend, maar het groeien ervan wel.” (Ed Rosenthal)


MEER LEZEN:

[Openingsfoto: Shutterstock/content_creator]