(advertenties)
(advertentie)

Er is een nieuwe Mediwietsite Kweekkast beschikbaar. Maak hier kennis met de grote broer van onze standaard kast; een extra groot exemplaar met een kweekoppervlak van één vierkante meter. De Mediwietsite Kweekkast XL heeft bovendien een hoogte van 176 centimeter en is uitgerust met een 315 Watt CMH kweeklamp. Daarmee is deze XL-kast enorm geschikt voor iedereen die dagelijks wat meer medicinale cannabis nodig heeft.

Mediwiet uit de Kweekkast XL

Zelf cannabis kweken is de voordeligste manier om in je eigen mediwiet-behoefte te voorzien. Als alles goed gaat kan je de kosten reduceren tot onder de 2 euro per gram. En dat is vele malen goedkoper dan cannabis uit de coffeeshop of apotheek. Bovendien heb je door zelf te kweken ultieme controle over de kwaliteit en kun je een soort kweken die het beste aansluit bij jouw behoeftes.

Nu ken je waarschijnlijk onze Mediwietsite Kweekkast wel. Dit is onze compacte en discrete kweekkast waarmee iedereen veilig zijn eigen cannabis kan kweken. Deze standaard kweekkast heeft nu een grote broer gekregen: de Mediwiet Kweekkast XL. Nog steeds veilig, discreet en geur- en geruisloos om niet op te vallen. Maar ook buitengewoon geschikt voor mensen die dagelijks wat meer mediwiet nodig hebben.

Twee pluspunten

De Mediwiet Kweekkast XL heeft twee grote pluspunten ten opzichte van zijn kleinere broer. Ten eerste heeft de kast meer ruimte. Namelijk één vierkante meter tegenover 0,36 vierkante meter van de standaard kweekkast. Ook is de kast met zijn 176 centimeter een stuk hoger dan de standaard versie.

Uiteraard is het logisch dat je op een kweekoppervlak van één vierkante meter meer kweekt dan op de 0,36 vierkante meter. Maar dat is niet de enige reden dat de Mediwietsite Kweekkast XL meer oplevert.

Het tweede pluspunt zit hem namelijk in de 315 Watt CMH kweeklamp. Met deze lamp, in combinatie met het grotere oppervlak, kom je nooit zonder medicinale cannabis te zitten. Sterker nog: ten opzichte van de standaard kast kan de XL jouw opbrengst meer dan verdubbelen!

Geavanceerde kweeklamp

Laten we die lamp eens nader bekijken. Deze geavanceerde Ceramische Metaal Halide (CMH) kweeklamp van 315 Watt is namelijk vele malen efficiënter dan reguliere HPS kweeklampen. Hierdoor is de lamp in staat om opbrengsten van meer dan een gram per Watt te halen.

Mogelijk ben je al bekend met Metaal Halide kweeklampen. Echter is deze CMH-lamp daar niet mee te vergelijken. Deze lamp kan je eerder zien als de opvolger van HPS-kweeklampen die jaren de standaard waren in kweekruimtes.

Het voordeel van de CMH-lamp is het keramiek in de gloeibuis. Die verdraagt namelijk veel hogere temperaturen dan de gloeibuis van een doorsnee Metaal Halide of HPS kweeklamp. Het resultaat is een completer lichtspectrum en een veel intenser licht dat in de buurt komt van echt zonlicht.

Ondanks deze voordelen gebruikt de CMH-kweeklamp slechts 315 Watt. Bovendien produceert hij minder stralingswarmte dan een 400 of 600 Watt HPS-lamp. In vergelijking tot LED produceert deze lamp natuurlijk wel meer stralingswarmte. Maar dat is een voordeel omdat wietplanten hierdoor meer vocht verdampen waardoor de stofwisseling en groei versnellen.

De lamp wordt overigens aangestuurd door een ingebouwde digitale en dimbare ballast van Lucilu. Deze zorgt voor optimale controle over de intensiteit van de kweeklamp.

Meer informatie hierover vind je op de bestelpagina van de Mediwietsite Kweekkast XL.

Stil en stijlvol

Net als zijn broertje is de Mediwietsite Kweekkast XL uitgerust met kunststof XPS panelen. Dit sterke materiaal is erg licht en bestand tegen water. De panelen bevatten bovendien geen lijm met formaldehyde of weekmakers zoals sommige goedkopere kweektenten. En bij hogere temperaturen komen er geen toxische stoffen vrij.

In de kast zijn een effectieve geluidsdemper en een koolstoffilter geplaatst. De geperforeerde luchtbuis met een dikke laag steenwol eromheen dempt het geluid van de kweekkast zó goed, dat je buiten de kast nauwelijks iets hoort. En dat terwijl er 360 kubieke meter lucht per uur wordt verwerkt. Dat lijkt misschien wat veel, maar tijdens een goede, warme zomer zijn jouw wietplanten er blij mee.

Veilig én plug & play

De hele kweekkast is geheel plug & play. Met slechts één stekker aan de buitenkant hoef je geen halve elektricien te zijn om de Mediwietsite Kweekkast XL in gebruik te nemen.

Mocht je denken dat het in elkaar zetten van de Mediwietsite Kweekkast XL en alle apparatuur ingewikkeld is, dan heb je het mis. Alle componenten zijn alvast op de juiste manier voor je aangesloten en bevestigd aan de binnenkant van de kweekkast. Zo kan er niets misgaan en ben je altijd verzekerd van een veilig aangesloten kweekruimte.

(tekst gaat verder onder de video)

Er is bovendien niet bezuinigd op veiligheid. De kast wordt namelijk ook geleverd met de Timer Box. Dit is een schakelkast met een tijdklok die veilig is aangesloten op een relais. Zo’n relais vangt de piekstroom op die nodig is voor het opstarten van de kweeklamp. Daardoor kan de tijdklok spanningsloos schakelen wordt doorbranden voorkomen.

De voordelen op een rij

 • Discrete vormgeving en fluisterstil
 • Ideaal voor het kweken van medicinale cannabis
 • Het gezonde alternatief voor de coffeeshop
 • Het goedkoopste alternatief voor mediwiet uit de apotheek
 • Aankoopbedrag na 1 oogst al terugverdiend (bespaard aan coffeeshop uitgaven)
 • Past in ieder interieur: 118 cm breed, 78 cm diep en 176 cm hoog
 • Gebruiksvriendelijk, slechts één stekker
 • Alléén verkrijgbaar in de shop van CNNBS en Mediwietsite tegen gereduceerde prijs van €1095,- euro

Deze kast wordt bij je thuisbezorgd inclusief:

 • 315 Watt CMH kweeklamp
 • Dimbare digitale ballast van Lucilu
 • Veilige Timer Box schakelklok met relais
 • Afzuiger (2-standen, 220/360M3), koolstoffilter (360M2), geluiddemper
 • 6 gepatenteerde lichtdichte luchtinlaten

De Mediwietsite Kweekkast XL wordt geleverd in drie pakketten en één jaar garantie op de technische installatie. Hij is exclusief en tegen een speciale gereduceerde prijs van €1095,- euro te bestellen op onze Mediwietsite Kweekkast XL bestelpagina. De standaard kweekkast blijft uiteraard ook gewoon beschikbaar, en is hier te bestellen.