(advertenties)
(advertentie)
Dankzij een nieuwe wet is het in de Amerikaanse staat Connecticut tegenwoordig mogelijk om meer onderzoek te doen naar medicinale cannabis. Eerder schreven we al over een onderzoek van het St. Francis ziekenhuis dat door de artsen zelf wordt betaald, nu is het een verzorgingstehuis in dezelfde staat dat een onderzoek start naar medicinale cannabis. De focus van het onderzoek is het verlichten van pijn en verbeteren van levenskwaliteit van patiënten in de laatste fase van hun leven.

Baanbrekend onderzoek

In Amerika’s eerste verzorgingstehuis The Connecticut Hospice in Branford, start binnenkort een baanbrekend onderzoek naar medicinale cannabis. Het onderzoek is federaal goedgekeurd en werd bij een persconferentie zelfs aangekondigd door gouverneur Dannel Malloy en senator Richard Blumenthal.

Voor het onderzoek zullen 66 patiënten bereid gevonden moeten worden. Zij zullen helpen bepalen in welke mate medicinale cannabis voordelig werkt en veilig is bij het bestrijden van pijn. De mediwiet zal worden toegediend in de vorm van pillen.

Nieuwe standaard

In veel gevallen worden momenteel op opium-gebaseerde medicijnen voorgeschreven. Omdat bij oudere volwassenen de situatie vaak niet verbetert, merken zij een toename in gebruik van verslavende pijnstillers. Deze zijn niet alleen verslavend maar hebben vaak een keur aan bijwerkingen waardoor een patiënt er andere gezondheidsproblemen bij krijgt.

Het onderzoek is bedoeld om de levenskwaliteit van patiënten die palliatieve zorg krijgen te verbeteren. [Foto: shutterstock/ChameleonsEye]

Dr. Wen-Jen Hwu van Connecticut Hospice zegt: “Wij hebben de visie om onze missie in palliatieve zorg en symptoombestrijding te perfectioneren. Ondanks dat het vaak om een korte tijd gaat is het belangrijk om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren. Iedereen verdient het om waardig te sterven.”

Senator Blumenthal voegt eraan toe dat het gaat om pijnmanagement aan het eind van iemands leven of tijdens medische procedures. “Het kan de levenskwaliteit drastisch veranderen voor mensen die medische procedures ondergaan, ongeacht hoe ernstig of in welke fase van de procedure. Ook kan het de ziektenkosten verlagen.”

[Openingsfoto: hospice.com]