(advertenties)
(advertentie)

Goed nieuws voor wiet- én hondenliefhebbers! Er bestaat voor onze trouwe viervoeters nu ook een mediwietproduct: Treatibles, hondenkoekjes met CBD. Uit Californië in Amerika komen al een aantal succesverhalen…

Andrew Mizia uit Berkeley zegt dat zijn hond Fred last had van paniekaanvallen totdat hij aan de Treatibles ging. “Hij werd kalmer en een stuk minder gespannen als hij in de buurt van andere honden kwam”.

Treatibles

De Treatibles zien eruit als gewone hondenkoekjes (Foto: Auntie Dolores)

De Treatibles zien eruit als gewone hondenkoekjes (Foto: Auntie Dolores)

Mizia is niet de enige die te spreken is over de Treatibles. Dierenwinkel The Holistic Hound in Berkeley, die Treatibles verkoopt, heeft al van meer klanten positieve reacties gekregen dat de CBD-koekjes hun honden genezen van van alles en nog wat, zoals epileptische aanvallen. In de winkel zijn er tientallen kalmeringsmiddelen voor huisdieren, maar volgens eigenaar Dianne Krenzer halen die het niet bij de Treatibles.

Cannabinoïden

“Ik heb nog nooit een product gezien dat zo populair was en zo veel belangstelling trok”, zegt Krenzer. “Mensen en dieren hebben een endocannbinoïdensysteem en we hebben receptoren in ons hele lichaam. Als honden last hebben van angsten en stress, pakt CBD het aan bij de stressreceptoren.”

Genoeg animo

Volgens de maker van de Treatibles, een bedrijf uit Oakland genaamd Auntie Dolores, bevat het product geen THC, dus honden worden er niet stoned of high van. Sommige dierenartsen vertrouwen het niet helemaal vanwege te weinig onderzoek naar deze hondenkoekjes, maar toch willen veel hondeneigenaren ze kopen, waaronder Jesse Hirota.

“Voor honden die last hebben van verlatingsangst is dit misschien een betere optie”, zegt Jesse over haar eigen hond. “We hebben al andere dingen geprobeerd zoals melatonine, maar dat werkte niet zo goed bij hem.”

Hieronder een nieuwsreportage van de Amerikaanse omroep ABC over de Treatibles: