(advertenties)
(advertentie)
iCAN uit Israël en CannRx uit Amerika ontwikkelen een nieuw product: een gestandaardiseerde cannabis-vaporizer met farmaceutisch GMP-keurmerk, bedoeld om tientallen miljoenen mensen beter te laten slapen. Het product maakt gebruik van een speciale technologie die, volgens de ontwikkelaars, de werkzame stoffen opvangt en stabiliseert voor een beter en langer werkend effect.

Joint venture

Het Israëlische iCAN:Israel-Cannabis liet op CannaTech – Israëls grootste medicinale cannabis conferentie – weten samen met het Amerikaanse CannRx een nieuw product te lanceren. In een joint venture zoals het samenwerkingsverband toepasselijk heet, zullen de twee de naar eigen zeggen eerste geavanceerde cannabis-formule voor slaap op de markt brengen. Hiervoor maken ze gebruik van het CannTrap platform, dat is ontwikkeld door CannRx.

Farmaceutisch cannabis-slaapmiddel

Het product heet i.can.sleep en is de eerste cannaceutical (farmaceutisch cannabis-product met GMP) dat voor tientallen miljoenen mensen met slaapproblemen verkrijgbaar zal zijn. Voordat het zo ver is zal het product in het derde kwartaal van 2017 in klinische setting worden getest.

Het product moet nog worden getest maar is nu al aangekondigd op medicinale cannabis-conferentie CannaTech 2017 in Tel-Aviv, Israël. [Foto: Facebook]

i.can.sleep maakt gebruik van het CannTrap platform van CannRx om een stabiele, gecontroleerde dosis van een cannabis-formule af te geven. CannTrap is een technologie die cannabinoïden opvangt en stabiliseert wanneer ze vrijkomen door het roken, verdampen of extraheren van de stoffen uit de wietplant. Hierdoor worden ze beter oplosbaar en opneembaar door het menselijk lichaam. Het effect is daardoor sneller merkbaar en blijft langer aan, volgens de ontwikkelaars.

Alternatief op schadelijker medicatie

Momenteel verkrijgbare slaapmiddelen zijn vaak schadelijk, hebben negatieve bijwerkingen en leveren een korte termijn oplossing. In veel gevallen worden slaapmiddelen ook maar voor een korte periode (bijvoorbeeld maximaal vier weken) voorgeschreven omdat ze verslavend kunnen zijn.

Jeffrey Friedland van CannRx zegt over het product: “Het CannRx platform maakt de standaardisatie van protocollen en therapieën mogelijk, gebaseerd op specifieke aandoeningen en symptomen – dingen die volgens mij erg belangrijk zijn voor de acceptatie van medicinale cannabis.” Hoe het product precies wordt gestandaardiseerd is moeilijk te begrijpen, gezien elk lichaam anders op cannabis reageert.

Het middel biedt hopelijk wel een grote groep mensen verlichting en is volgens de ontwikkelaars dus een grote kans voor de toekomst van medicinale cannabis. Al weten wij dat cannabis ook puur natuur, rauw en onbewerkt een prima slaapmiddel kan zijn.

[Openingsfoto: shutterstock/GlebStock]