(advertenties)
(advertentie)

Het gerucht gonsde al een tijdje, maar vandaag mogen CNNBS en Mediwietsite het als eerste officieel bevestigen. In 2020 is er – voor het eerst in 13 jaar – weer een grote cannabis- en hennepbeurs op Nederlandse bodem: GROWLANDS! Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus kleurt de Jaarbeurs in Utrecht groen voor de primeur van het nieuwe publieksevenement, opgezet door liefhebbers van alles wat cannabis is.

Dit is GROWLANDS

Van CBD-olie tot hennepkleding, van cannabiszaden tot vaporizers, handige hulpmiddelen voor je tuintje en van grinders tot hennepcosmetica: op GROWLANDS is het allemaal te zien en te koop. Tientallen (inter)nationale wietgerelateerde bedrijven en kwalitatieve cannabismerken zijn aanwezig.

GROWLANDS is toegankelijk voor meerderjarigen en vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2020 in de Jaarbeurs; de bekende expostitiehal in Utrecht op steenworp afstand van het Centraal Station aldaar.

De beurs zelf is rookvrij, maar er komt een buitenruimte waar het consumeren van cannabis (eventueel met tabak) is toegestaan. Bezoekers (en standhouders) mogen dus blowen en verdampen op GROWLANDS. En dat anno 2020… Hoe dan ook, geweldig natuurlijk dat er weer een serieuze wietbeurs midden in Nederland wordt neergezet.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Op de homepage van GROWLANDS wordt afgeteld naar het grote moment: de tweedaagse cannabisbeurs eind augustus in Utrecht. Klik op de afbeelding voor de actuele teller.

Ervaren rot en jonge hond in organisatie

De oprichters van GROWLANDS, Derrick Bergman en Rens Hoppenbrouwers, zijn geen onbekenden in de cannabiswereld. Derrick schrijft al 25 jaar over het onderwerp, is voorzitter van stichting VOC en was jarenlang de drijvende kracht achter Cannabis Bevrijdingsdag. Bezoekers van CNNBS (voorheen RollingStoned) kennen Derrick ook vanaf dag 1 in 2014 als columnist.

Rens was marktmeester van Cannabis Bevrijdingsdag en is medeoprichter van kwekers-competitie ‘HomeGrown Cup’.

“Wij vonden het onverteerbaar dat je overal in Europa naar een wietbeurs kunt gaan, behalve in Nederland”, legt Derrick uit. “Terwijl de cannabisbeurs toch echt een Nederlandse uitvinding is. Lang voordat Spannabis  en Cannafest [respectievelijk in Spanje en Praag, red.] bestonden – vanaf de vroege nineties – hadden we de Highlife Fair, maar die is gestopt in 2007. Sindsdien was er alleen Cannabis Bevrijdingsdag, maar geen echte beurs meer.”

Motto in de Jaarbeurs: ‘Cannabis Comes Home’

De initiatiefnemers van GROWLANDS: Rens en Derrick (r), die ook tekenen voor de enige Nederlandstalige podcast over cannabis: ‘High Tea’.

Daar komt dus verandering in, onder het motto ‘Cannabis Comes Home’. Derrick: “Europa kent anno 2020 een enorme variatie aan volledig legale bedrijven op het gebied van cannabis en hennep. Steeds meer mensen maken kennis met de plant, bijvoorbeeld door producten met CBD. Onze doelgroep is dan ook heel breed.”

Hasj en wiet, of andere producten die meer dan 0,2% THC bevatten, zijn uiteraard en ook helaas niet te koop bij deelnemende bedrijven. Daarin verschilt GROWLANDS niet van de tientallen wietbeurzen in het buitenland.

Wat kunnen bezoekers verwachten? Derrick: “Naast meer dan 100 stands van bedrijven en organisaties hebben we een sterk programma met masterclasses, workshops en debatten. We maken veel werk van de Smokers Lounge, er is een Game Area en catering van Jaarbeurs kwaliteit. Eigenlijk alles wat je op een cannabisbeurs mag verwachten, maar dan nét iets beter.”

“Naast meer dan 100 stands van bedrijven en organisaties hebben we een sterk programma met masterclasses, workshops en debatten.”

CNNBS en Mediwietsite partners van en óp GROWLANDS

CNNBS en diens zuster Mediwietsite zijn ook nog eens officieel (media)partner van GROWLANDS 2020. Bezoekers zijn van harte welkom in onze stand. Leer het team achter de sites kennen, maak een praatje of laat je wiet testen op THC en CBD met onze exclusieve PURPL Pro. Bovendien zijn wij aanwezig met onze roemruchte kweekkast in vol ornaat.

Voor CNNBS ontwerpt de eveneens roemruchte striptekenaar SCHWANTZ een speciaal T-shirt dat je op de beurs kan bemachtigen. Wil je kans maken op een gratis shirt? Versla de oprichters van CNNBS en Mediwietsite dan op hun Deutsche Meister voetbalkast.

GROWLANDS tickets:

Kaarten voor het publiek zijn vanaf vandaag online te koop via de GROWLANDS website

Ook geïnteresseerde bedrijven en/of merken kunnen zich via die site aanmelden

Entreeprijs (vvk): €7,50 voor één dag,  €10 voor beide dagen (28 + 29 augustus 2020)

Wie er voor 20 april a.k.a. 420 bij is profiteert van early bird korting: €4,20 voor één dag en €7,10 voor beide dagen!