(advertenties)
(advertentie)
Buiten kweken is rekening houden, merkt nu ook de verzorger van ex-wietzaadje (nu wietplántje) Hope, die wekelijks een dagboek bijhoudt op Mediwietsite. Zo lezen we hoe de planten de storm trotseerden en dat de omgevallen wietplant bijna niets aan haar stunt heeft overgehouden, op een kleine achterstand na.

Heerlijk weer

25 mei 2017 – De afgelopen dagen waren geweldig en tegenwoordig staan we dag en nacht buiten te genieten van zon, wind, af en toe een beetje water of een beetje regen. Maar vooral de zon en de warmte voelen heerlijk! Als ik denk aan hoe groot we drie dagen geleden waren, zijn we inmiddels alweer gegroeid en komen er steeds meer bladeren en vertakkingen aan ons te zitten.

De meiden zijn aardig gegroeid!

 

29 mei 2017 – Wat een warmte! Het lijkt haast wel of we een stuk zuidelijker wakker zijn geworden. Temperaturen van boven de dertig graden en dan ook nog eens in de volle zon. Op zich niet zo heel erg, want in de ochtend krijgen we een beetje water waardoor we onszelf kunnen koelen en onze dorst kunnen lessen.

Tegen de tijd dat de avondschemering invalt en de grond weer droog aanvoelt, krijgen we weer een goede scheut water. Wat dat aangaat wordt er heel erg goed voor ons gezorgd en blijven we groeien. Ons wortelstelsel wordt ook steeds uitgebreider, waardoor we meer en meer voedingsstoffen kunnen opnemen.

Motivatie

31 mei 2017 – Vandaag weer op de foto gezet en we zijn een behoorlijk stuk gegroeid ten opzichte van de laatste fotosessie. Onze verzorger keek in elk geval heel blij en tevreden en vond ons allemaal bijzonder fotogeniek. Ik hoop echt dat hij over aan aantal weken niet meer genoeg heeft aan zijn duimstok en we zowel in de breedte als ook in de lengte boven alle verwachtingen uitstijgen.

In de middag kreeg hij een belletje dat er bij een kennis van hem een melanoom gevonden is. Nu is onze verzorger, en wij ook, nog meer gemotiveerd om keihard te groeien en uiteindelijk het allerbeste medicijn te worden wat er te krijgen is.

Door verdrietig nieuws over een zieke vriend, zijn Hope, haar verzorger en haar zussen nóg meer gemotiveerd om het beste medicijn te worden.

 

3 juni 2017 – Zojuist hebben we een geweldige traktatie gekregen. Extra voeding! Er zal vast nog wel het een en ander in onze aarde hebben gezeten, maar een beetje extra kan geen kwaad – als het maar niet teveel is. Ook aan de kleur van ons blad te zien zijn we heel erg gezond.

Dat deze ‘vreemde eend in de bijt’ onlangs nog omviel is nu bijna niets meer van te zien.

 

Duck begint ook goed bij te trekken. Het is nauwelijks te merken dat ze enkele weken geleden viel en een stukje van haar wortel verloren is. Ja, ze loopt nog achter ten opzichte van mij en onze zussen, maar desalniettemin doet ze het gewoon heel erg goed. De dagen zoals ze nu zijn vind ik helemaal geweldig met heerlijke temperaturen overdag, een windje en koele nachten. Voldoende ingrediënten om flexibel, veerkrachtig en gezond te blijven.

Wind

6 juni 2017 – WHOEHOEEEEEIIIIIIIII……..wat een wind vandaag! We worden van links naar rechts en van voren naar achteren geslingerd. Ik vind het nog wel leuk ook. Het is net een sportschool, maar dan zonder al het gezweet, al worden we wel degelijk zeiknat van de regen. Ten opzichte van de afgelopen dagen is dit echt wel even wennen. Van 25 graden plus en volle zon, naar 16 graden, harde wind en veel regen.

Deze Frisian Dew staat zichtbaar bij te komen van de harde wind, ze staat zelfs nog scheef!

 

We zijn niet van suiker, dus hier kunnen we echt wel tegen en het zal nog wel vaker voorkomen dat we in storm, wind en regen staan. Zeker als we over een tijdje in grotere potten staan en enorm gegroeid zijn, zullen we flink aan de bak moeten omdat de stelen dan dikker zijn en we topzwaar worden. Dan kun je maar beter nu alvast oefenen en een dikke stam ontwikkelen.

7 juni 2017 – Vanmorgen werden we naar binnen gehaald. We dachten echt eventjes dat we niet meer buiten mochten spelen, maar niets bleek minder waar. Het was weer tijd voor de wekelijkse fotoshoot zodat goed bijgehouden kan worden hoe hard we groeien. Ten opzichte van een week geleden zijn we alweer een flink stuk de lucht ingeschoten, maar zijn bij lange na nog niet zo groot als we zouden kunnen worden.

Hope en haar zussen groeien gemiddeld met zo’n 6cm per week, dat gaat fantastisch!

 

Gemiddeld groeien we zo’n 6 cm per week, alleen Skunk schiet er bovenuit en is de afgelopen week 33% harder gegroeid dan de rest. De precieze cijfertjes zijn even in een tabel gezet, kijk maar eventjes:

 

Overigens hebben we geen idee of Dew depressief is of dat het bij haar hoort, maar de bladeren hangen een beetje.  Aan haar is in ieder geval verder niets te zien qua kleur en vorm. Misschien dat iemand het weet die een familielid van haar onder zijn hoede heeft? Tips via de redactie van Mediwietsite worden in elk geval gewaardeerd.