(advertenties)
(advertentie)
Reguliere ADHD- en kalmeringsmiddelen werken niet altijd en hebben vervelende bijwerkingen. Toch hebben veel mensen, vooral kinderen, last van neurologische concentratieproblemen of rusteloosheid. Clear Mind, een mix van kruidenpreparaten met CBD, herstelt veilig de interne communicatie in het lichaam en helpt zo deze klachten behandelen.

ADHD

Iedereen kent wel iemand met de concentratiestoornis ADHD/ADD. Veroorzaakt door een tekort aan lichaamseigen remmende signaalstoffen – dopamine en noradrenaline – raakt het hoofd van een ADHD’er overprikkeld, waar een enorme door chaos ontstaat. Hierdoor krijgen patiënten moeite met concentreren en gedrag, voorbeelden hiervan zijn:

 • Niet luisteren op school
 • Moeite met aandacht houden bij een spel of taak
 • Het niet afmaken van taken
 • Snel afgeleid zijn door de omgeving
 • Moeite hebben met het opvolgen van opdrachten
 • Moeite hebben met wachten op de beurt
 • Rondrennen en druk gedrag op verkeerde momenten

Reguliere medicijnen tegen de stoornis zijn de stimulatoren Ritalin of Concerta. De werkzame stof in de zware chemicaliën is methylfenidaat, een verwante stof van amfetamine (speed). Deze pillen zorgen voor zowel de afgifte van dopamine en noradrenaline (ook een neurotransmitter) als het blokkeren van de heropname ervan. Ze brengen dus orde in de chaos, maar niet geheel zonder gevolgen.

Maar liefst één op de drie kinderen heeft namelijk last van bijwerkingen door deze medicijnen. Ze kunnen last krijgen van een gebrek aan eetlust, niet kunnen inslapen, hoofdpijn, buikpijn en lichamelijke klachten als nervositeit, angst en snel geïrriteerd zijn. Daarnaast blijkt dat Ritalin blijvende schade aan de hersenen van kinderen kan veroorzaken.

Mentale onrust

Bovendien hebben niet alleen mensen met de diagnose ADHD last van onrust in het hoofd. Er zijn in deze steeds drukker wordende maatschappij veel mensen die overgestimuleerd zijn, constant malen, snel geprikkeld zijn en moeite hebben met concentratie of slapen. Dit gevoel kan erg beperkend zijn voor het lijden van een normaal leven op het werk, op school of in de thuissituatie; en kan zelfs gewone sociale contacten in de weg staan.

Clear Mind

Farmaceutische kalmeringsmiddelen zijn echter vaak erg heftig van effect en hebben een verslavende werking, waardoor ze niet altijd even geschikt zijn voor lichtere of chronische klachten. Clear Mind is een preparaat van verschillende natuurlijke kruiden in combinatie met cannabidiol (CBD), dat zowel bij ADHD als mentale onrust uitkomst biedt.  Het middel helpt onder meer met:

 • Concentreren
 • Leervermogen verbeteren
 • Geheugen verbeteren
 • Innerlijke onrust verlagen
 • Bloedcirculatie stimuleren

Omdat Clear Mind met name bestaat uit niet-psychoactieve kruidenextracties kan het ook door kinderen vanaf 7 jaar worden gebruikt. Zónder vervelende bijwerkingen die wel door farmaceutische ADHD- of kalmeringsmedicijnen worden ervaren.

Adaptogene kruiden

Naast de relatief bekende niet-psychoactieve cannabinoïde uit cannabis, cannabidiol (CBD), bevat Clear Mind verschillende adaptogene kruiden. Dit zijn natuurlijke plantbestanddelen die het lichaam helpen aan te passen aan interne en externe veranderingen. Middels het reguleren van de hormoonhuishouding helpen deze kruiden het brein om te gaan met stress, angst, vermoeidheid en andere neurologisch geregelde lichaamsprocessen. Clear Mind bevat, naast minstens 4% met CO2-geëxtraheerde CBD, de volgende werkzame stoffen.

Bacopa monnieri (Brahmi)

Bacopa monnieri (of Brahmi) wordt gezien als een veilige methode om ADHD te behandelen. De plant heeft een positieve invloed op het cognitief functioneren – redeneren, rekenen, lezen en schrijven, plannen en initiatief nemen – doordat het de zenuwimpulsen in het brein beter op elkaar afstemt.

Bacopa monnieri heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en stimuleert de afgifte van de belangrijke neurotransmitter serotonine. Deze signaalstof is betrokken bij allerlei processen in het lichaam zoals slaap, eetlust, het reguleren van de lichaamstemperatuur en stemming. Een tekort aan deze neurotransmitter kan ontstaan door stress, te weinig eten, voeding met onvoldoende bouwstoffen of insuline intolerantie.

Door een tekort aan serotonine kunnen slaaptekort, een rusteloos en opgejaagd gevoel, obsessief gedrag en zelfs depressieve klachten ontstaan. Brahmi helpt vooral de concentratie te verbeteren en rust in het hoofd het brengen, wat de impulsieve hyperactiviteit bij ADHD’ers kan helpen verminderen. Daarbij werkt het angstverlagend en is het daarom goed tegen (chronische) stress.

Melisse Officinalis (Melisse)

In de kruidengeneeskunde wordt Melisse gebruikt voor het verminderen van stress en slaapproblemen, maar het heeft ook een zeer positief effect op het geheugen. Dit laatste wordt verklaard door Melisses invloed op de aanmaak van een andere neurotransmitter, acetylcholine.

Acetylcholine is een signaalstof die signalen van zenuwen overbrengt naar spieren. Het is in feite de boodschapper waarmee weefsels, organen en bepaalde lichaamsprocessen worden aangestuurd. Een essentiële stof voor het menselijk functioneren.

Een andere neurotransmitter die wordt gestimuleerd door Melisse is GABA. Een van nature kalmerende transmitter, die hyperactiteit in de hersenen en zenuwcellen afremt; en zo helpt angst, spanning en nervositeit te verlichten. In wetenschappelijke onderzoeken heeft Melisse Officinalis bewezen ook het geheugen te verbeteren van zowel hersenen die door ouderdom verslechterd zijn als bij gezonde mensen.

Centella Asiatica (Gotu Kola)

Gotu kola verbetert de bloedsomloop en zorgt zodoende voor een verhoogde toevoer van zuurstof naar de hersencellen. Hierdoor functioneren de hersenen beter en verhoogt het middel de concentratie. Gotu kola is daarom goed in te zetten bij kinderen met ADHD of andere aandachtsstoornissen.

Niet alleen zouden intellectuele eigenschappen met gotu kola verbeteren, ook zou het angstremmend werken bij gebruik op de langere termijn. Bovendien krijgt lichaam en geest meer energie door het verhoogde zuurstofgehalte in het bloed en het verlaagde stressniveau.

Scutellaria Lateriflora (Blauw glidkruid)

Deze plant werd ontdekt door de eerste Europeanen in Amerika. Zij gebruikten blauw glidkruid voornamelijk tegen rabiës (hondsdolheid), veroorzaakt door dierlijke beten. Pas 100 jaar later werd door wetenschappers het kalmerende effect van scutellaria lateriflora op het centrale zenuwstelsel ontdekt.

De voornaamste werking van dit organisme is het versterken van zenuwen. De werkzame stoffen (flavonoïden) uit deze plant zijn zelfs in staat, net als cannabis, beschadigd zenuwweefsel te herstellen. Dit Amerikaanse glidkruid werkt onder meer goed tegen:

 • Nervositeit, rusteloosheid en zenuwuitputting
 • Depressie, rusteloze slaap, angst en agitatie
 • Zenuwpijn
 • Nerveuze hoofdpijn
 • Ontwennen van kalmeringsmiddelen
 • Epilepsie

Clear Mind gebruiken

Ieder mens is uniek, dus een standaard dosering die voor iedereen werkt is er niet. Aangeraden wordt te starten met 3 maal daags 20 druppels met een glas water in te nemen. De dagelijkse dosering kan langzaam per dag worden verhoogd tot aan de maximale dosering van 3 x 30 druppels per dag.

De dagelijks aanbevolen dosering is tussen de 60 en 90 druppels per dag, dus mag de maximale dagdosering van 3 x daags 30 druppels niet worden overschreden. Na iedere 4 weken Clear Mind te hebben gebruikt, is het verstandig om 1 week te stoppen. Voor meer informatie over Clear Mind of de kinderdosering klik je HIER.

Clear Mind is verkrijgbaar vanaf 49,95 en bestel je op de website van Original CBD  

[Openingsfoto: shutterstock/pathdoc; ADHD-kind: Photographee.eu; Brahmi: wasanajai; Melisse: Olya Detry; Gotu Kola: zawlee; glidkruid: kuleuven kulak]