(advertenties)
(advertentie)
Veel mensen vinden het lekker om een jointje te roken of op een andere manier wat cannabis te gebruiken voor het slapen gaan. Uit gewoonte of omdat ze het echt nodig hebben. Maar het helpt ook echt! De cannabinoïden bootsen de processen na van natuurlijke stoffen in je hersenen die je helpen slapen. Vijf redenen waarom je dus gerust cannabis als slaapmutsje kunt nemen…

1. Je valt sneller in slaap

1000px-complications_of_insomnia-svg_

Gezondheidsrisico’s van slaaptekort

Vroege studies van cannabis laten zien dat door een joint te roken de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen korter wordt. In een studie uit 1973 bleek dat mensen die lijden aan slapeloosheid in maximaal een uur hun oogjes en snaveltjes toe hadden gedaan. Een te hoge dosis wiet of hasj kan echter juist een tegenovergesteld effect hebben.

2. Je slaapt langer

THC en CBD zorgen er in kleine hoeveelheden voor dat je langer slaapt. Een hogere dosis THC zorgt ook voor een toename van het aantal uren dat je rust. Maar ook hier geldt: neem niet te veel, want daar word je brak van.

3. Je slaapt dieper

Diepe slaap is belangrijk. Het zorgt er voor dat we ons beter kunnen herstellen. THC geeft er een boost aan. Te weinig diepe slaap leidt tot slaaptekort volgens experts. Bij oudere mannen kan het een hoge bloeddruk veroorzaken.

4. Je hebt een kortere REM-Slaap

Wiet heeft als effect dat je minder REM-slaap hebt. Veel mensen die blowen voordat ze gaan slapen melden een gebrek aan dromen, en dat gebeurt alleen maar tijdens die REM-slaap. Hoewel minder REM-slaap gezien zou kunnen worden als een negatief effect, zijn wetenschappers er nog niet uit wat überhaupt de functie van REM-slaap is… Als je heel veel blowt en daarna een tijd stopt, neemt de REM-slaap toe. Dit kan leiden tot meer dromen en rusteloosheid. Gelukkig gaat het na een paar dagen weer over.

5. Je ademt beter

Onderzoekers testen op dit moment of cannabis mensen met slaapapneu helpt beter te kunnen rusten. Deze stoornis zorgt er voor dat je slecht kunt ademhalen als je slaapt en het kan leiden tot hartproblemen en diabetes. Maar marihuana zou wel eens de oplossing kunnen bieden; de eerste resultaten van tests met THC zijn veelbelovend! Geen zware zuurstofmaskers meer dus, maar gewoon puur natuur: een beetje cannabis voor het slapen gaan!