(advertenties)
(advertentie)

De wereld reageert vol afschuw op een video die sinds enkele dagen rondgaat. Daarop is te zien hoe politie-agenten van de Amerikaanse staat Missouri de ziekenhuiskamer van een terminale kankerpatiënt doorzoeken op de aanwezigheid van medicinale wiet.

Volgens de politie reageerden ze op een telefoontje van iemand die klaagde over de geur van wiet in de ziekenhuiskamer van Nolan Sousley. In de video zie je hoe de persoonlijke spullen van Sousley worden doorzocht, terwijl hij hen uitlegt dat hij THC-capsules en olie gebruikt om zijn kanker te behandelen. De arts is op de hoogte van Sousley’s zelfmedicatie, die buiten op de parkeerplaats van het ziekenhuis plaatsvindt. Uiteindelijk vindt de politie niets.

Dat deze terminale kankerpatiënt als een potentiële misdadiger wordt behandeld, trekt de aandacht. Op Facebook is de video al bijna 900 duizend keer bekeken en op YouTube gaat de teller richting een miljoen views. Ook diverse grote nieuwsmedia in Amerika hebben het verhaal opgepikt.

Overal is de verontwaardiging groot. Iedereen walgt van de beelden waarop volwassen mannen, die geacht worden burgers te dienen en beschermen, door de persoonlijke bezittingen van een stervende man gaan. Op zoek naar plantmateriaal, waarvan bekend is dat kankerpatiënten daar veel baat bij hebben. Nota bene op een plek die vol ligt met verslavende farmaceutische medicijnen. Hopelijk wordt de wet snel aangepast in Missouri.