(advertenties)
(advertentie)

In Groot-Brittannië werd medicinale cannabis officieel gelegaliseerd in 2018. Maar na 5 jaar hebben minder dan vijf (!) Britten een recept voor cannabis ontvangen via de National Health Service (NHS). Dat is natuurlijk bij de beesten af zo schandalig.

Vandaar dat er nu een campagne is gestart onder de naam ‘End Our Pain’, die de voordelen van mediwiet wil benadrukken. Op Paasmaandag overhandigde de organisatie een noodbrief aan de verantwoordelijke minister van Volksgezondheid Steve Barclay, waarin ze in ieder geval vragen om 1,4 miljoen pond voor wetenschappelijk onderzoek.

Specifiek wijzen de families (van en met cannabispatiënten) die in de campagnefilmpjes opdraven op de voordelen van wiet bij neurologische aandoeningen, chronische pijn en aandoeningen als epilepsie. Omdat bijna niemand een officieel cannabisrecept krijgt, zijn de Britten aangewezen op de illegale markt of op de (buitenlandse) privéhandel. Dat gaat zover dat sommige mensen zelfs hun huis hebben verkocht om de kosten van hun medicinale cannabis te kunnen betalen.

Kortom, die campagnetitel ‘End Our Pain’ is zeker niet vergezocht….