(advertenties)
(advertenties)

Een tijd terug schreven we over CBD-olie en waarom iedereen het in zijn/haar EHBO-trommel zou moeten hebben zitten. Cannabisolie met THC erin kent echter zeker zoveel gezondheidsvoordelen die maken dat deze olie ook een ware toevoeging is om in huis te hebben. In dit artikel zetten we een aantal voordelen van THC-olie bij minder ernstige aandoeningen op een rijtje.

 

Tetrahydrocannabinol ofwel THC

Iedereen kent THC als genotmiddel omdat het de psycho-actieve stof in cannabis is, en de meeste mensen zijn ook bekend met en overtuigd van de werking THC als medicijn. THC in de vorm van olie is echter ook te gebruiken bij minder ernstige aandoeningen. Hieronder een kleine opsomming:

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan verschrikkelijk overheersend zijn en ontstaat veelal door een te hoge spierspanning in de nek en schouders. De stof THC-olie staat bekend om zijn ontspannende werking en verlost hierdoor veel mensen van hun hoofdpijn.

Misselijkheid

Ook wanneer je last hebt van misselijkheid  kan THC-olie je helpen. THC heeft niet alleen wanneer er sprake is van kanker invloed op je maag, maar ook bij bijvoorbeeld een buikgriepje of misselijkheid ontstaan door andere zaken.

Eczeem 

Heb je last van eczeem? Door er een beetje THC-olie op te smeren (al dan niet verdund tot een massageolie), zullen je klachten snel verdwijnen. THC zorgt voor een sneller herstel van de huidcellen. Door de olie ook oraal in te nemen, pak je het probleem ook gelijk inwendig aan. Dit is zeer belangrijk, aangezien de reden waarom eczeem ontstaat meestal van binnenuit komt.

Slapen

Heb je problemen met (door)slapen door bijvoorbeeld kopzorgen en stress? Neem dan ‘s avonds wat THC-olie en je zult heerlijk onder zeil gaan én een goede nacht slaap maken. Gevolg: een frisse start van de dag! Dit in tegenstelling tot de mensen die ervoor kiezen om met een neut op in slaap te vallen. Alcohol maakt dat je de volgende dag vaak wakker zal worden met een kater. 

Wietolie met THC is minstens zo effectief als CBD-olie en een combinatie van beide soorten is vaak het allerbeste medicijn… [foto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]

Rugpijn

Je hebt te zwaar getild, of bent ‘gewoon’ door je rug gegaan. Wanneer je de huisarts daarmee een bezoekje brengt, zal hij buiten het uitsluit van bepaalde zaken, je pijnstillers en spierontspanners voorschrijven. Deze soort middelen kennen beide vele bijwerkingen, waaronder verslaving. In veel gevallen werken ze ook nog eens niet optimaal. Je zou deze twee opties kunnen vervangen door enkel THC-olie; het werkt zowel pijnstillend als ontspannend.

Blauwe plekken

Evenals CBD-olie, heeft ook THC-olie een genezende werking bij blauwe plekken. De blauwe plek zal wanneer je het er direct op smeert minder ernstig zijn. Begin je wat later met het aanbrengen van de olie op de aangedane plaats, dan zal het sneller herstellen en ben je dus sneller van die lelijke plekken af.

Zwellingen/kneuzingen 

Natuurlijk is het bij een harde klap of val altijd raadzaam om bij veel pijn even een arts naar je aangedane lichaamsdeel te laten kijken. Vaak vindt deze echter geen afwijkingen en kun je weer terug naar huis. Door THC-olie zowel inwendig als uitwendig te gebruiken, zal de zwelling sneller slinken en de pijn aanzienlijk verminderen, zo niet verdwijnen. 

Wratjes

THC-olie helpt door het inwendig te gebruiken (net als CBD) het lichaam om het wrat veroorzakende HPV-virus te bestrijden. Wanneer je de olie ook een aantal keer per dag aanbrengt op het plekje, zal de huid zich sneller herstellen. 

THC-olie – hoe kom ik daar aan?

Helaas is THC-olie stukken minder makkelijk verkrijgbaar dan zusje CBD. De meeste mensen die gebruik maken van dit vloeibare goud zijn als het ware zelfvoorzienend; ze bereiden de olie zelf – zie het  artikel ‘Medicinale wietolie – zo maakten wij hem zelf’ – uit eveneens zelfgekweekte wiet.

Natuurlijk kun je er coffeeshop-wiet voor gebruiken, maar wanneer je zelf kweekt weet je zeker dat je een onvervuilde wiet naar eigen keuzen keuze gebruikt. Daarnaast scheelt het je een boel geld, ook niet onbelangrijk. Een andere mogelijkheid om aan THC-wietolie te komen is door lid te worden van een cannabis social club, zoals bijvoorbeeld die van Suver Nuver.

Of probeer het eens op ons eigen lezersforum dat bij deze site hoort: Mediwietforum – al bijna drieduizend Nederlanders en Vlamingen zijn lid (gratis en makkelijk) en daar zitten er vast tussen die weten hoe je aan goeie THC-wietolie kan komen…

Heb je zelf mooie/positieve ervaringen met het gebruik van THC-olie bij huis, tuin en keuken kwaaltjes? Deel ze hieronder dan met anderen, wij lezen ze in ieder geval graag!

[openingsbeeld:  Dougie Jones/Shutterstock]
(advertenties)