(advertenties)
(advertentie)

Eerder deze week besteedde Mediwietsite al aandacht aan het grandioze OMA-project, waarbij onder leiding van mediwiet activiste Marjon Fisher senioren voor het eerst zelf cannabis kweken in hun tuin. Oma’s en moeders, maar ook opa’s en papa’s zijn van harte welkom en krijgen 6 eersteklas wietzaden om van start te kunnen gaan. Het aanmelden via het Mediwietforum was echter wat ingewikkeld, vandaar dat we nu ook het e-mailadres van de redactie open stellen voor belangstellenden. Het woord is aan Marjon!

Het ‘OMA-project’ vraagt om jouw bijdrage!

Als er één moment moet zijn, dat een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid nut kan hebben dan is dat nu. Terwijl Den Haag tergend lang bezig is, om te willen begrijpen dat patiënten in een uiterst benarde situatie zitten, is de realiteit dat patiënten die tijd soms helemaal niet hebben.

Het onderzoek dat op dit moment loopt naar het Bureau Medicinale Cannabis, zal hopelijk gaan blootleggen dat het in haar rol naar patiënten al sinds haar bestaan tekort schiet: Het voorzien van kwalitatieve (betaalbare) cannabis aan patiënten, de wetenschap, en het geven van voorlichting aan artsen, zal ongetwijfeld beter moeten.

Deze week kwam naar buiten dat het UMCG in Groningen, eíndelijk haar onderzoek kon hervatten naar patiënten met levertumoren. Dat een ‘ontbrekende handtekening’ jaren heeft moeten duren was tekenend, voor de rekkende laconieke houding ten opzichte van patiënten.

Eén van de deelnemers aan het OMA-project vorig jaar…

Gezondheid boven de wet…

Nu het versterken van de weerstand voor veel mensen tijden de corona pandemie nóg belangrijker is, en de overheid ook daar geen prioriteit van heeft gemaakt, is het des te meer zaak om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het is jóuw gezondheid, jóuw verantwoordelijkheid, en daar moet je zélf zorg voor dragen.

Als je je met alle goede wil van de wereld aan de wet wilt houden, maar deze belet je om het juiste te doen, dan moet je soms een beetje in opstand komen. Zeker als je daar niemand mee schaadt. Al is het alleen al om een signaal af te geven. Maar het helpt wel, als we dat gezamenlijk doen. En daarmee ontlasten we de meest kwetsbaren onder ons.

Ook opa’s zijn natuurlijk van harte welkom ;-)

Het plan

Om het ‘OMA-project’ te laten uitbreiden, doen we een beroep op jullie! Het idee is dus als volgt: door een zo groot mogelijke groep een enkele plant in de tuin te laten kweken, kunnen mensen hun ervaringen, risico’s en oogst delen. Uiteraard bestaat het project niet alleen uit ‘OMA’s’. Maar mogen ook opa’s, of mensen die het gewoon nodig hebben gewoon meedoen.

Kijk of je in je eigen gemeenschap mensen kunt vinden die voor medicinaal gebruik cannabis nodig hebben. Of die bereid zijn om een keer een plant te groeien voor iemand anders. Mensen die kweekervaring hebben, en willen adviseren. Mensen die zaden, wiet of bladafval willen doneren, of die achteraf kunnen helpen bij het maken van wietolie.

Op het forum van Mediwietsite is een pagina aangemaakt onder de naam: ‘Het ‘OMA-project: kweek en deel!’. Uiteraard kun je zelf om je heen een kring mensen creëren. Maar je kunt via berichten op dit forum ook mensen vinden, die mee willen doen. Je kunt behalve reageren, ook zelf een topic aanmaken. Of maak via Facebook een groep aan. Wanneer je eenmaal een betrouwbare groep gecreëerd hebt, kan het soms handig zijn om via een whatsapp-groep aan elkaar vragen te stellen, of foto’s te delen.

Eerste aanmeldingen binnen, nu ook mogelijk via email

Naar aanleiding van een interview in de ‘CannaStemBus’ kwam er o.a. respons van Arwen van der Goot, van coffeeshop ‘t Grasje in Utrecht. Vol enthousiasme doneerde ze ruim 1.000 zaden voor alle ‘OMA’s’ in Nederland. En deelde ze meteen haar succes-recept voor guerilla-zaadbommen. Want “het groener maken van Nederland kan overal, van braakliggende terreinen tot ambtelijke voortuinen of gemeentelijke plantsoentjes!”.  “Wanneer je een aantal zaden met ⅓ klei en ⅔ potgrond in balletjes rolt, ter grootte van een kleine tomaat; vergeet er dan niet een flinke dot chilipoeder doorheen te doen tegen muizenvraat!”.

Tevens mag Mediwietsite, om het ‘OMA-project’ in te luiden, namens zadenbedrijf Dutch Passion gratis setjes van 6 zaden aanbieden aan de ‘OMA’s’ van het land. De zaden zijn van de Nederlandse buitenwietsoort Frisian Dew en nog eens drie autoflower zaden met een 1 op 1 verhouding aan THC en CBD.

Tot 9 mei kunnen jullie mij via het forum een persoonlijk bericht sturen met persoonsgegevens, en sturen we (zolang de voorraad strekt) een pakketje toe!

Is het aanmelden, registreren en reageren via het forum je te ingewikkeld, dan kun je ook een mail sturen onder vermelding van ‘deelname OMA project’ naar:   redactie@mediwietsite.nl

Alle mails worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en direct doorgestuurd naar mij.

Houd ons op de hoogte van jullie projecten, en schroom niet om via het forum alles te vragen wat nog onduidelijk is! Draag door je zelfredzaamheid bij aan een wereld waar gezondheid en geluk eens een keer vóór de winst gaat ;) Want van dat soort mensen zijn er inmiddels al genoeg.

P.S. In het geval van het plaatsen van foto’s: houd rekening met de privacy. En licht mensen altijd goed voor over de wettelijke regels. Zorg dat deelnemers de eerste keer altijd voorzichtig beginnen bij het gebruik van cannabis, zeker in de vorm van olie.

Kijk voor meer informatie over kweken op o.a. CNNBS.nl,  Mediwietsite.nl of Veiligthuiskweken.nl

Alle foto’s bij dit artikel betreffen de ‘oma’s van vorig jaar…

Marjon Fisher