(advertenties)
(advertentie)
Nu Mr Kush van een welverdiende vakantie geniet neemt Dokter Groen het van hem over. Hij komt van zustersite CNNBS en is een ervaren kweker die met precies hetzelfde LED-kweekkastje werkt als Mr Kush hier op Mediwietsite. In dit kweekverslag gaat hij aan het werk met 5 Candy Dawg Kush en – heel bijzonder want een soortje zonder THC – met 5 Dinamed CBD wietplantjes.

Mijn nieuwe kweekronde is met de geboorte van tien gezonde meiden officieel begonnen. De zaden zijn gepoot en alle tien de plantjes hebben hun zaadhuls inmiddels afgeschud. Ik zal jullie zo vertellen hoe en wat ik precies gedaan heb, en waarom zaden ontkiemen eigenlijk nooit hoeft te mislukken. Daarna gaan we over naar het kweekverslag dat Dennis me opstuurde. Hij is daarmee de derde en laatste winnaar van de Dinamed CBD only en de Candy Dawg Kush wietzaden.

Wietzaad poten

Het poten van de zaden is een gemakkelijk klusje wanneer je de zaden zoals ik tussen natte koffiefilters ontkiemt. Alle wortels groeien netjes en recht naar beneden zodat je niet van die rare kronkels in de grond hoeft te stoppen.

Ik begin het poten met het vullen van tien kleine potjes aarde. Hiervoor gebruik ik gewone potgrond van de Albert Heijn, het is toch maar voor een week of twee. Ik druk de aarde hierbij lekker stevig aan, dat mag best. Als je goed op de foto’s kijkt, zie je dat ik vijf iets grotere en vijf iets kleinere potjes heb. De Dinamed CBD zitten in de grotere potjes en de Candy Dawg Kush zitten in de kleinere potjes. Het is makkelijk om ze uit elkaar te houden.

Vervolgens neem ik een satéprikker en prik ik een klein gaatje in de aarde. Met een theelepel pak ik dan voorzichtig de zaden op en drop ik ze in het gaatje. Let op dat de zaden hierbij niet onder de aarde terecht komen, maar eigenlijk precies voor de helft in de grond zitten.

Wanneer ik alle zaden in de aarde gedaan heb, geef ik ze nog geen water. De aarde komt zo uit de zak en is al vochtig genoeg. Het enige wat ik doe is even de bovenste laag aarde licht besproeien en dan plaats ik ze in een simpele propagator. Zodra ze boven de grond zijn en uit hun zaadhulsjes komen, verwijder ik het deksel van de propagator ook meteen. Zaailingen hebben namelijk geen hoge luchtvochtigheid nodig, dat is nodig alleen voor het ontkiemen, langer niet.

Tot de volgende kweekweek!