(advertenties)
(advertentie)

In de Verenigde Staten is steeds meer aandacht voor het feit dat cannabis een heel goed alternatief is voor de zeer verslavende opioïde pijnstillers. In deze video komen enkele patiënten, doktoren en andere betrokkenen aan het woord.

Mediwietsite besteedt regelmatig aandacht aan de groeiende bewustwording dat cannabis enorm goed werkt als pijnbestrijder. Dat is goed nieuws voor iedereen, en ook zeker voor mensen uit de Verenigde Staten,. Want daar overlijden dagelijks maar liefst 115 mensen aan een overdosis legaal voorgeschreven pijnstillers.

Bovendien raken veel patiënten – nadat ze zijn uitbehandeld – verslaafd aan heroïne, omdat ze onvoldoende hulp krijgen bij het afkicken van de pijnstillers. Het werkelijke aantal doden zal daarom nog veel hoger liggen.

In de VS wordt in ieder geval openlijk gesproken over een opioïden crisis; een crisis waar de farmaceutische industrie garen bij spint, maar die een behoorlijke bedreiging vormt voor de volksgezondheid. Gelukkig is het tij aan ’t keren!

[Openingsfoto: shutterstock/Roxana Gonzalez]