(advertenties)
(advertentie)
Hobbykweker Bill diefde eerder zijn twee Cream Mandarin F1-planten en installeerde in zijn kweekhok een SCROG-rek voor een optimale lichtspreiding. De dames krijgen nu iets meer grond en de toppen die het net bereiken worden erin geklemd. Dat laatste kan soms nog weleens fout gaan, maar dat mag de pret niet drukken.

Meer grond na het dieven

De vorige keer ben ik aan het lollipoppen (dieven) geweest, dus hebben de wietplanten een zware ingreep achter de rug. Maar ik kan melden dat de dames zich uitstekend gehouden hebben en zonder problemen weer lekker aan het groeien zijn.

Het dieven (snoeien van onderste blad en groei) heeft de groei van de wietplanten geen windeieren gelegd.

 

Ik heb ook nog maar een zakje verse potgrond gehaald. De bovenlaag in de huidige potten was hard van de wortels en er kon dus nog wel een laagje aarde op. Hopelijk vinden de plantjes het beetje extra aarde fijn in de krappe 11 liter potten.

SCROG-en

Dagelijks kijk ik of alle takjes netjes onder het SCROG-net zitten en verplaats ze waar nodig. Ik heb alleen per ongeluk één van de getopte hoofdtakken afgebroken, deze zit nog maar met een draadje vast. Voorlopig probeer ik deze niet aan te raken en hoop ik maar dat het goed komt.

Hier en daar worden bladeren en toppen in het net geweven

Het ziet ernaar uit dat de SCROG nog redelijk gevuld wordt, al zag het er eerder niet naar uit. De takken krijgen inmiddels mooie uitlopers en ik ben blij dat ik mijn net met touw gemaakt heb. Nu kan ik makkelijk een stukje touw aan de kant halen en de takjes makkelijk verplaatsen. Ik heb ook nog even twee uitlopers getopt die ik niet meer kon verplaatsen en dus te hoog werden. Hopelijk kan dat niet teveel kwaad en hebben ze er weinig last van.

Onmiskenbaar, de planten staan vol in de bloei!

Bloeien

De bloei zit er nu wel echt in en ik krijg nu steeds een beter beeld van hoeveel topjes er uiteindelijk zullen groeien. Ik heb het SCROG-rek vastgemaakt met tiewraps, omdat de planten – sterk als ze zijn – het rek naar boven drukten.

Het SCROG-rek wordt vastgezet, omdat de sterke planten het omhoog duwen.

Ondertussen buig ik de takken niet meer, omdat alles nu wel zo’n beetje op z’n plek zit en de takjes langzaamaan harder gaan worden. Het is tijd om er af te blijven, voordat ik nog meer schade aanricht. Het afgebroken takje herstelt trouwens mooi dus dat is weer een meevaller.

Voeden en vooruit kijken

De Cream Mandarin F1’s krijgen om de dag ongeveer anderhalve liter water met de Plagron Alga Bloom-bloeivoeding, maar ik heb het idee dat het best veel is. Normaal gesproken til ik de potten op om te voelen hoe zwaar ze zijn, zodat ik weet hoeveel water ik moet geven. Maar in dit geval gaat dat niet meer door het rek.

Een goede lichtspreiding is essentieel om je kweekruimte optimaal te benutten.

Verder zorg ik dat er zoveel mogelijk licht op de toppen komt, door alle blaadjes die in de weg zitten aan de kant te duwen of ergens onder te stoppen. De – voor mij – leukste periode van het kweken is aangebroken. De volgende keer hoop ik een paar mooie foto’s van de toppen te kunnen maken en zal ik waarschijnlijk nog een keer gaan dieven.