(advertenties)
(advertentie)
Onverdunde cannabis-extracten zijn stroperige en zeer sterke pasta’s die je maar moeilijk kunt doseren. Vooral wanneer je aan een kleine dosering genoeg hebt is zo’n dikke wietpasta niet ideaal. In dat geval kun je de olie beter verdunnen om goed te doseren. Deze vier oliën zijn daar bij uitstek voor geschikt.

Olijfolie

Een van de meest gebruikte middelen om je wietolie of pure wietpasta mee te verdunnen is olijfolie. Het is doorgaans voordelig en in elke supermarkt te krijgen, vandaar dat het product zo immens populair is voor het verdunnen van wietolie. Het is ook de manier waarop cannabisgoeroe Wernard Bruining van Stichting Mediwiet – de man die verdunde wietolie in Nederland introduceerde – aanraadt om wietolie mee te verdunnen. Daardoor is olijfolie ook min of meer ‘de standaard’ geworden voor veel mensen, maar lees nog even verder want andere oliën zijn misschien nog wel beter geschikt.

Olijfolie is (mede door Wernard) de standaard geworden voor het verdunnen van cannabisextracten. [Foto: shutterstock/Bassarida]

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie wordt verkregen uit de zaden van de hennepplant en is te koop bij de meeste natuurwinkels. Van het natuurproduct is bekend dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. En laten we eerlijk zijn, het is wel zo leuk om een cannabisextract te verdunnen met het product van haar broertje, hennep. Stoned wordt je er niet van dus het beïnvloedt de ervaring en het effect van je wietolie evenmin als de andere drie oliën uit dit artikel.

Omdat hennep tóch een beetje cannabis is, blijft je wietolie officieel een cannabisextract wanneer je het ermee verdunt. [Foto: shutterstock/Elena Schweitzer]

Druivenpitolie

Dit is een vrij onbekende olie, maar daardoor zeker niet minder goed. Druivenpitolie wordt ook wel een wondermiddel voor de huid genoemd en is goed voor de spieren, hart, bloedsomloop, de ogen, stofwisseling en het immuunsysteem. De olie bevat ook nog eens lecithine dat goed is voor de hersenen, het zenuwstelsel en de bloedsomloop.

Je verwacht het niet, maar de olie uit druivenpitten is enorm goed voor je! [Foto: shutterstock/Jana Behr]

Kokosolie

Met kokosvet (of kokosolie) verdunde wiet-extracten zijn erg goed opneembaar door je lichaam. Daarnaast zijn ze veelzijdig in gebruik. Want naast het oraal innemen van cannabis-kokosolie kan het goed op het lichaam worden gesmeerd voor een uitwendige (transdermale) werking, bijvoorbeeld bij huidproblemen. Kokosolie zit daarnaast ook nog eens barstensvol gezonde vetzuren én vitamine E.

Kokosvet (of kokosolie) is een van de beste middelen om je cannabisextract mee te verdunnen door de vele gezonde vetzuren en vitamine E die het bevat. [Foto: shutterstock/Africa Studio]

[Openingsfoto: dkidpix/Eskymaks, Shutterstock]