(advertenties)
(advertentie)

We maken even een uitstapje naar de andere kant van de wereld. In Australië is de bal namelijk hard aan het rollen wat betreft mediwiet. Steeds meer staten legaliseren medicinale cannabis en dat maakt een hoop los bij patiënten. De dame in deze video heeft er jaren naar uit gekeken en kan haar emoties niet bedwingen nu zij legaal mediwiet kan krijgen en gebruiken tegen chronische pijn.

De plaats Subiaco in de staat West-Australië is nu de thuisbasis van de eerste op cannabis gerichte kliniek. Met Cannabis Acces Clinics (Cannabisklinieken) ontstaat momenteel een nieuw netwerk van patiënten die hier legaal hun mediwiet kunnen betrekken. Hiervoor moeten zij wel eerst een consult doorlopen bij een arts die daarna bepaalt of iemand in aanmerking komt voor een cannabisrecept.

Wat vooral raakt in deze video is de emotie van Francesca. Haar arts vertelt dat ze ooit in een rolstoel zat maar dankzij cannabis weer haar leven terug heeft. Francesca moest haar wiet eerst illegaal zien te krijgen, maar is dolgelukkig dat het nu legaal is.

Dit is goed nieuws. Hopelijk volgen de vele andere landen die nog geen (goed) legaal mediwiet-beleid hebben snel!