(advertenties)
(advertentie)

General Fry Eye is het pseudoniem van een medicinaal kweker die zijn eigen mediwiet kweekt in het Verenigd Koninkrijk. Dat moet hij ook wel want zijn cannabis verlicht helse rugpijnen, en coffeeshops of legale medicinale wiet hebben ze in Schotland niet. Lees zijn kweekverslag van Peyote Cookies en Gorilla Zkittlez, en kom erachter hoe het is om in de UK zonder wiet te zitten. 

Gorilla Zkittlez & Peyote Cookies

Ik ontkiemde de Gorilla Zkittlez en Peyote Cookies uit dit verhaal tegelijk, en liet ze niet lang voorgroeien. Na een week onder een kleine HPS lamp, zette ik ze onder mijn SP250 LED kweeklamp. Dit was de eerste keer dat ik mijn wietplanten onder deze lamp liet groeien, dus ik was niet helemaal zeker wat het resultaat zou zijn.

Vijf weken na het zaaien waren zeven planten ongeveer 30 centimeter hoog, en had ik twee achterblijvers. Ondanks de achterblijvers zette ik op dat moment toch de bloei in. Ik weet namelijk uit ervaring dat de achterblijvers na een paar weken op 12/12 ineens wakker schrikken en de hoogte in zullen schieten. Uiteindelijk zijn ze het eerste klaar en het hoogst van allemaal, maar leveren ze het minste op. Ze worden lange dunne en topzware wietplanten.

Zoals ik hierboven beschrijf gebeurde het ook, en zoals gewoonlijk namen de planten die ernaast groeiden de vrije ruimte in. Deze werden daardoor aanzienlijk wijder en leverden uiteindelijk ook meer wiet op dan de rest.

Aan het einde van de zevende week zagen de vier Peyote Cookies er rijp uit. Ze hadden kleurrijke toppen met roze en paarse tonen en ik besloot dat het tijd was voor de oogst. Ik nam de planten uit de kweektent om ze te knippen en in mijn droogtent te drogen. De Gorilla Zkittlez gingen voor de volle acht weken voor ik ze omhaalde.

Het bleek uiteindelijk de lichtste opbrengst die ik in tijden zou oogsten. Ik wijd dat aan de korte groeifase van vijf weken, en weet nu dat ik onder LED gewoon de volle zeven weken moet groeien. Bij het legen van de potten was ook duidelijk te zien dat de wortelmassa veel minder groot was dan wat ik gewend ben. Volgende keer laat ik mijn planten dus zeker zeven weken staan, zodat ze alleen aan bloeien hoeven te denken als ze op 12/12 gaan. En niet aan het maken van wortels…

4 Peyote Cookies…

..leverden mij samen 142 gram droge cannabis op, en de dunne gestrekte hoofdtop van de achterblijvende dame was slechts 18 gram. Gemiddeld leverden de andere Peyote Cookies zo’n 45 gram per stuk op.
Terugkijkend heb ik een hele snelle ronde gedraaid van 12 weken van zaadje tot oogst.
De smaak is volgens Barney’s Farm een intense smaak van guave en aardse tonen met hints van vanille en koffie. Over het algemeen vind ik het een lekkere smaak en een mooie soort, alleen ben ik geen fan van de koffietonen bij het uitblazen. Maar misschien is dat omdat ik zelf liever thee dan koffie drink. Gezien het effect kan ik dit zeker als medicinale cannabis bestempelen.

5 Gorilla Zkittlez…

…hebben mijn voorraadpotten met 269 gram wiet aangevuld, en dat is bijna mijn gemiddelde 60 gram per plant. De wiet is echt erg lekker en de planten zijn ook mooi om te zien. Sommige toppen hebben een mooie paarse gloed, terwijl sommige andere buds gewoon ronduit paars zijn, en helemaal zonder groene tinten. Barney’s noemt de smaak fruitig. Ik zou dat zelf zeker fruitig in het begin noemen, maar wel met de intense aardse ondertonen van Gorilla Glue.

Beproevingen van een patiënt uit het Verenigd Koninkrijk

Ongeveer een maand voordat al dit lekkers klaar was om te kunnen consumeren, was ik door mijn oude voorraad heen. Ik heb rugklachten en had weer eens wat spieren in mijn rug verrekt en het was een verschrikkelijke ervaring.

De enige cannabis die voorhanden was, was van een vriend en afkomstig uit een gratis zaadje dat hij bij een andere bestelling kreeg. Het moet haast wel de inmiddels opgeheven wietsoort Garlic (knoflook) zijn. Het was totaal niet leuk of lekker om te roken(!) en smaakte en rook naar niets wat ik ken als cannabis. Het gaf me echter wel enige verlichting van mijn rugpijn, dus het was dat of niets. Vervolgens is zelfs de knoflookwiet opgeraakt.

In het Verenigd Koninkrijk is er geen legale cannabis, en ik kon dus niet – zoals jullie in Nederland wellicht zouden doen in mijn situatie – even naar een coffeeshop. Er gelden hier strengere cannabisregels dan in sommige van de zuidelijke staten van Amerika. Het enige wat ik kon krijgen was gewone straatwiet. Je wordt er wel een beetje stoned van in het hoofd maar het geeft geen enkel medicinaal effect. In ieder geval niet het zware pijnstillende effect dat ik nodig heb.

Wekenlang had ik hele erge rugpijn en ik moest zelfs in een grote stoel slapen, omdat ik met helse rugpijn wakker werd als ik in mijn bed had gelegen. Totdat de Peyote Cookies droog was en ik eindelijk na weken tenminste een beetje verlichting vond. Het spreekt voor zich dat ik niet wachtte tot de Peyote gecured was, maar het gebruikte zodra het droog genoeg was. Ook heb ik de toppen zo vroeg mogelijk geoogst, terwijl ze best nog wat langer hadden gekund. Van een deel van het knipafval heb ik een pijnstillende creme voor mijn rug gemaakt.

Ik dank Jah Rastafari Haile Selassie, en Barney’s Farm voor deze oogst.

General Fry Eye