(advertenties)
(advertentie)

Thailand start 2020 met revolutionaire stappen. De bijna 70 miljoen inwoners van het Aziatische land kunnen vanaf nu kosteloos naar twee cannabis klinieken. Daar verstrekken ze, naast advies en een eventuele diagnose, ook nog eens gratis wietolie.

Wie had ooit kunnen denken dat Thailand of all places meer doet voor haar burgers wat betreft medicinale wiet dan Nederland? Toch is dit de realiteit. Terwijl premier Rutte wiet troep noemt, dropt de Thaise premier wat wietolie tijdens een evenement. Tijdens dat event benadrukte de overheid maar weer eens dat het vaart maakt met een revolutionair medicinaal wietbeleid. En zo geschiedt.

In onderstaande video zie je hoe de minister van Volksgezondheid begin dit jaar persoonlijk het eerste wietziekenhuis in Bangkok opent. En als het aan de regering ligt volgen er binnenkort nog 75.

Sorry Nederlandse patiënten. Voorlopig moeten we het hier nog doen met medicinale cannabis die peperduur is en niet wordt vergoed door welke zorgverzekeraar dan ook. En pas op met zelf kweken. Zelfs voor één plant kom je als Nederlander in grote problemen. Hoe anders is ook dát in Thailand

Enfin, hier de video:

[Openingsfoto: Opening cannabis kliniek Bangkok – Shutterstock/Chaiwat Subprasom]