(advertenties)
(advertentie)

Onze bescheiden kweekkast met LED kun je gerust zien als een kweekmachine. Je stopt er een zaadje in, en drie maanden later is de machine klaar en oogst je je eigen onbespoten cannabis. De kweekkast doet het bijna helemaal vanzelf, en voor een fractie van de prijs van medicinale wiet in de coffeeshop of bij de apotheek. Eigenlijk zou ‘ie in ieder huis moeten staan, net als een wasmachine.

Oké, oké.. er komt natuurlijk wel iéts meer bij kijken dan een zaadje in de kweekkast stoppen, want onze CNNBS kweekkast is ook weer geen robot. Maar zo heel veel meer ook weer niet eerlijk gezegd. Wanneer je in de kast een paar potten met goede aarde zet, en daarin je wietzaadjes laat ontkiemen, hoef je je verder niet heel erg druk te maken over de planten. Die krijgen in de kweekkast alles wat ze maar nodig hebben.

Licht krijgen ze namelijk van de ingebouwde G-Bars LED-kweeklamp (hier los te verkrijgen) die slechts 100 Watt aan stroom verbruikt. De fluisterstille afzuiger met aangesloten koolstoffilter zorgt ervoor dat je planten lucht krijgen en je er buiten de kast niets van kunt ruiken. Je moet natuurlijk nog wel water geven, maar dat is nagenoeg alles.

Discreet en stijlvol medicinale wiet kweken

Onze kweekmachine komt compleet met alles wat je nodig hebt, je hoeft hem alleen nog even in elkaar te zetten, maar daar komt geen schroevendraaier bij aan te pas. Kijk maar eens naar deze handige instructie-animatie die producent en specialist in kweekkasten G-Tools voor ons heeft laten maken:

Je ziet ’t, de montage van onze kweekkast is een kwestie van de aluminium profielen in elkaar schuiven, het plaatmateriaal in de profielen laten glijden en dan ben je nagenoeg klaar om te gaan kweken. Midden in je woonkamer als je dat wil, want de CNNBS kweekkast is fluisterstil, en ziet eruit als een gewone huiskamerkast. Hij is niet groter dan 60 x 60 centimeter en ook in de hoogte heb je aan 1,15 meter genoeg, ongeveer hetzelfde als je wasmachine dus. Binnenin de kast is er ruimte van 0,36 vierkante meter bij 1 meter 5 hoog voor je eigen plantjes.

Het kweken met LED in de kweekkast is 100% veilig, er zitten geen voorschakel-apparaten in de kast die heet worden of brand kunnen veroorzaken.

Aan de buitenkant van de kast is niet te zien dat het om een kweekmachine gaat. Het apparaat lijkt meer op een koelkast, en aangezien de ingebouwde afzuiger volledig geïsoleerd is kun je een speld horen vallen. Zet er een mooi bosje bloemen op en een nog mooier bosje bloemen in.

Het resultaat na zo’n 12 weken in de mediwiet-kweekmachine.

Schone wiet, veilig kweken

Voor patiënten en cannabisliefhebbers die om hun gezondheid geven is ons compacte kweekkastje ideaal, en daarvoor hebben we hem natuurlijk ook (in samenwerking met G-Tools) ontwikkeld. Met de kweekkast ben je in staat om een schone cannabis als medicijn of roesmiddel te kweken, waarvan 100% zeker is dat er niet mee gerommeld is. Je kunt verder precies die soort kweken die het beste werkt en het kweken op zich heeft ook nog eens therapeutische werking. Het zou eigenlijk vergoed moeten worden door de zorgverzekeraar deze kweekkast, maar zover zijn we in Nederland en België jammer genoeg nog niet.

Hieronder een virtueel kijkje in de kast van CNNBS kweekverslaggever Dokter Groen.

De 100 Watt kweekmachine is een exclusieve lezersaanbieding voor lezers van Mediwietsite en zustersite CNNBS. Hij kost €699,- euro en dat is inclusief bezorging aan huis. Je bestelt hem, net zoals de andere CNNBS kweekkasten en Mohammed wietzaadjes op CNNBS.shop